Més esport

Martin Fourcade, en alerta

Biatló. Preocupació pel baix estat de forma del biatleta de la Llaguna tres setmanes abans de l’inici de la copa del món i quan falten tres mesos per als Jocs Olímpics

L’estat de forma de Martin Fourcade ha generat dubtes i preocupacions a causa de la seva decebedora participació en el campionat de França, disputat fa deu dies a La Feclaz (Savoia). El català hi va donar mostres evidents de debilitat, ja que només va poder ser onzè en la prova esprint i setè en la de persecució. Només tres setmanes abans de l’inici de la copa del món (26 de novembre) i quan falten tres mesos de la celebració dels Jocs Olímpics de Pyeongchang, on ha de ser l’abanderat de la delegació francesa, el biatleta de la Llaguna està passant un dels moments més complicats de la seva carrera.

Fourcade, de 29 anys, es va sotmetre a una examen biològic minuciós per poder determinar les causes del seu baix estat de forma, però els resultats només van mostrar una lleugera reactivació dels marcadors de mononucleosis, un virus que el va afectar l’estiu del 2014. Per aquest motiu, el responsable de l’equip francès de biatló, Stéphane Bouthiaux, va assenyalar la possibilitat que Fourcade només fos víctima d’un “cop de fatiga” passatger. “S’entrena amb normalitat, veurem com evoluciona”, va afegir. De fet, només uns dies abans del seu fracàs en el campionat de França, Fourcade va ser capaç de batre el rècord d’un biatleta al túnel d’Oberhof (3:55), on l’equip francès va fer una estada.

Si la seva fatiga va ser només passatgera es podrà comprovar en els entrenaments que l’equip francès farà a partir del 9 de novembre a Noruega. Fourcade, que va reprendre la seva preparació el cap de setmana passat després d’una setmana de repòs, té previst disputar durant aquesta estada l’esprint (18 de novembre) i la sortida en massa (19 de novembre) que es faran a Sjusjoen. “Estic esperant les curses noruegues per comprovar si el que em va passar és només passatger o alguna cosa més profunda”, deia ahir mateix el doble campió olímpic a la premsa francesa. Les dues proves seran el test definitiu per determinar l’estat de forma del biatleta del Capcir abans de l’inici de la copa del món, una competició que ja ha guanyat sis vegades, i d’una temporada marcada pels Jocs.

ESPERANÇATS

L’equip francès confia que el català només tingués un cop de fatiga passatger
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)