Rugbi

JOAN LOSADA

CAPITÀ DE L'EQUIP DE RUGBI DEL FC BARCELONA

“Aquesta temporada «som» més que «soc»”

“Tomy Garcia ens ha aportat més professionalitat i ens ha donat la confiança que ens faltava”

Des que va arribar al FC Barcelona, l’any 2014, Joan Losada (Barcelona, 20/06/1992) no ha parat de créixer fins a convertir-se en un dels jugadors més importants dels blaugrana i del rugbi català. No és estrany que, tres anys després de la seva arribada, sigui el capità d’aquest equip, que ha deixat ben clar que enguany competirà per alguna cosa més que mantenir-se a divisió d’honor.

Com arriba el Barça al derbi català de la màxima categoria?
Motivat i amb moltes ganes, després d’una derrota com la que vam rebre diumenge passat, davant El Salvador, a La Teixonera. Hem treballat durant tota la setmana per tal d’evitar repetir en el derbi els errors que vam cometre en l’última jornada.
Li sembla que aquesta temporada el derbi del rugbi català serà més igualat que en els últims anys?
Un derbi sempre és complicat i difícil de jugar, perquè va més enllà del que és un simple partit. Ens coneixem molt entre nosaltres, per això l’enfrontament serà dur. No sé si serà més igualat que els anteriors o no, però sí que sé que enguany estem treballant molt bé i molt seriosament. Espero que aquesta feina es vegi reflectida al camp.
L’amistós que van guanyar, clarament, al setembre, pot ser una referència per al duel de diumenge?
No. Els dos equips hem continuat treballant i hem fet un pas endavant respecte al que érem durant la pretemporada.
I vostè, com es troba? Arriba en bon moment al derbi?
Em sento prou bé, sí. Però principalment perquè l’equip està funcionant i això fa que ens contagiem els uns als altres. Aquest any, en el Barça, som molt més que soc.
Li sembla que els fitxatges que han fet aquesta temporada els han ajudat a fer aquest pas endavant? Han estat decisius per al seu bon rendiment?
Els reforços han ajudat a millorar el nostre joc, sense cap mena de dubte. Però el canvi real ha arribat en l’actitud dels jugadors i del cos tècnic. Hi ha hagut una millora en tots els aspectes.
Què els aporta el seu entrenador, Tomy Garcia, que no tenien abans de la seva arribada?
Molta més professionalitat. Ens ha tornat la confiança que ens faltava.
Quina opinió té de Rubén Sanz?
Ens coneixem més enllà dels terrenys de joc. El Rubén és una gran persona i un gran jugador de rugbi. Estic segur que arribarà molt lluny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)