Esquí

Baqueira acollirà del 16 al 18 de març de 2018 les finals de l'OPA (FIS)

Ho va confirmar ahir el president executiu de Baqueira Beret, Aureli Bisbe

Ja està confirmat. Baqueira acollirà del 16 al 18 de març de 2018 les finals de l'OPA (també coneguda com Alpen Cup) del calendari FIS. Aquesta competició farà passar pel pla de Beret els millors fondistes continentals. Aquesta cursa d'esquí de fons va ser atorgada a l'estació de la Val d'Aran i Valls d'Àneu durant el Congrés FIS celebrat a la localitat de Portoroz (Eslovènia) la passada primavera en què van participar prop de 800 delegats de les diferents federacions de tot el món .

Sense cap mena de dubte, les homologacions realitzades fa tan sols un any al circuit de fons de Beret, impulsada per l'actual Junta Directiva de la RFEDI i recolzada per l'estació, han començat a donar els seus resultats amb aquesta prova del màxim nivell continental. En aquesta prova hi seran presents els esportistes de la RFEDI, l'aranesa Lídia Martí, Imanol Rojo i Martí Vigo. Aquesta prova recull el treball realitzat per l'estació aranesa en els Campionats Euroloppet de 2016 i de gairebé 40 edicions de la cursa de fons més multitudinària de l'estat espanyol: la Marxa Beret.


El president executiu de Baqueira Beret, Aureli Bisbe, va explicar ahir que "les proves de la final de la copa OPA seran molt espectaculars ja que els circuits són molt accessibles al Pla de Beret per al públic i alhora són difícils per als esportistes que es jugaran el títol europeu als Pirineus ".

Calendari

El dia 16 se celebrarà el Sprint en estil lliure d'1,4 i 1,6 km i el dia 17 en clàssic i sortida en massa els 5, 10 i 15 km, segons categories. El 18 sortida per a discapacitats en estil lliure per cobrir distàncies de 10 a 15 km, segons categories.

L'estació de la Vall d'Aran és coneguda per organitzar la cursa popular d'esquí de fons més multitudinària d'Espanya: la Marxa Beret. La temporada passada, el diumenge 5 de febrer de 2017 clàssica Marxa Beret va formar part del calendari del Circuit de Llargues Distàncies Populars de la Federació Internacional d'Esquí (ML) i que per primera vegada va entrar a formar part de la Copa Espanya d'esquí de fons del calendari de la RFEDI. L'OPA de 2018 serà independent de la Marxa Beret però sens dubte els deu la seva existència a aquesta clàssica aranesa.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)