Handbol

Handbol

barça

Dika Mem vola més alt

Handbol. El lateral francès del Barça Lassa, autor de 8 gols contra el Rhein-Neckar, confirma el seu moment de forma pletòric i surt escollit en el set ideal de la setena jornada de la lliga de campions

El lateral dret del Barça Lassa Dika Mem va ser escollit ahir en el set ideal de la setena jornada de la lliga de campions. L’explosiu primera línia francès va resultar determinant per salvar, si més no, un punt contra el Rhein-Neckar, que en els primers minuts de la segona part havia obert una inquietant bretxa de 4 gols (14-18). Les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas, un altre dels destacats, i les canonades de Mem, autor de 8 gols –6 en la segona meitat–, van ser dos dels principals arguments de la remuntada blaugrana. Si la incorporació d’Aron Pálmarsson és el fitxatge més il·lusionant del curs, la confirmació de les enormes possibilitats de Mem, tant en atac com en defensa, són també una evidència d’un jugador que ha de tenir un paper primordial en el Barça de les pròximes temporades.

Les seves fuetades en suspensió després de grans salts per superar les defenses rivals són un dels trets característics del jove lateral de 20 anys, que ha hagut de fer un pas endavant després de la marxa del macedoni Kiril Lazarov al Nantes i els problemes físics de l’eslovè Jure Dolenec. De fet, Mem ja és, després de Valero Rivera, el segon màxim golejador de l’equip tant en la lliga Asobal (35) com en la lliga de campions (33). Precisament, les 33 dianes aconseguides en les set jornades de la competició europea ja superen les 29 que va assolir en tot el curs passat. El lateral blaugrana ha deixat la seva targeta de presentació en els dos partits contra el Rhein-Neckar, ja que va marcar 7 gols a Mannheim i 8 en el duel de diumenge al Palau Blaugrana.

Elogis

Xavi Pascual ja va destacar l’evolució de l’internacional francès després del partit de la lliga Asobal disputat a la pista de l’Ademar de Lleó, en què va acreditar un cent per cent d’efectivitat, amb 8 gols de 8 llançaments. “Són dos animals [també es referia a Timothey N’Guessan] que no tenen sostre de progressió i penso que encara aniran a més. Quan els vam fitxar ja els havíem vist alguna cosa, però penso que juguen pitjor que s’entrenen”, va etzibar. En aquest sentit, va reivindicar l’encert d’aquestes incorporacions del curs passat: “Ara tothom puja al carro, però quan els vam fitxar ens preguntaven per què fitxàvem aquests jugadors. Tots dos estan donant mostres de la seva qualitat.”

Mem va arribar al Barça el curs passat sent un autèntic desconegut per al gran públic. Campió mundial i europeu sub-18 amb França, provenia del Tremblay, que no va poder evitar el descens a la divisió d’honor francesa, tot i els 93 gols en 25 partits de l’atlètic lateral bleu, que ja ha debutat amb la selecció absoluta. En el procés de creixement de Mem, també hi ha jugat un paper important el seu compatriota Cédric Sorhaindo, que afronta la seva vuitena temporada al club i exerceix de tercer capità de l’equip. “Pot semblar que tot em passa molt de pressa, però jo treballo per a això i al meu costat tinc jugadors de molta experiència que m’aconsellen”, remarcava el primera línia francès el curs passat abans de la final a quatre de Colònia.

Mem no només ha rebut elogis per part de Xavi Pascual. El curs passat Ljubomir Vranjes, aleshores tècnic del Flensburg i actualment del Veszprém, no va dubtar a triar el jove lateral francès en cas de tenir la possibilitat de fitxar algun jugador del Barça. “Per les possibilitats que té de creixement fitxaria Mem”, va etzibar després de la seva visita al Palau Blaugrana.

A més de Mem, els altres escollits en el set ideal de la jornada són: Andre Lindboe (Elverum), com a extrem esquerre; Dimitri Santalov (Txekhovskie), com a lateral esquerre; Janus (Aalborg), com a central; Edouard Kempf (PSG), com a extrem dret; Anders Zachariassen (Flensburg), com a pivot; i Andreas Palicka (Rhein-Neckar), com a porter.

LA XIFRA

Mem ja ha marcat 33 gols en la lliga de campions, 4 més que tot el curs passat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)