Atletisme

Bàrbara i la distància

Atletisme. La selvatana, que corre amb el Palamós després de vuit temporades a l’AAC, fa el salt als 5 i 10 quilòmetres i vol fer marca en mitja marató i revalidar el podi en el català de cros

Bàrbara Ramon (Santa Coloma de Farners, 1983) va córrer el primer cros internacional de la temporada, a Atapuerca i amb el seu nou club, l’AA Palamós. L’atleta natural de Vidreres tanca d’aquesta manera un cicle de vuit anys a l’Agrupació Atlètica Catalunya. Ho fa per proximitat, per treballar amb Josep Carballude i fer el pas dels 3.000 als 5 i 10 quilòmetres, en pista i ruta. “Em trencava molt fer el 3.000, amb tanta competició i les lligues...”, argumenta sobre la decisió de deixar l’Agrupa, on havia de seguir un calendari més dens i enfocat a les competicions de club.

Ramon va quedar en el lloc 50, en el cros d’Atapuerca i, aquesta setmana, disputarà el de Sòria en el marc de les proves puntuables per a l’europeu. “Ja està dins els punts que demana l’organitzador per poder competir el següent dia, era la 37 espanyola. Vaig sortir molt lenta, era el primer cros de la temporada que corria i no tenia ritme. Era el que més em faltava, perquè vaig acabar amb força”, diu sobre la seva actuació, que espera millorar a Sòria perquè el recorregut és més tècnic.

“L’objectiu és fer una mitja marató i buscar marca, 1h17”, apunta sobre un dels principals canvis de la seva nova etapa, enfocada a una distància més llarga. “I en el cros quedar de les tres primeres, com l’any passat, i poder anar al campionat estatal a representar Catalunya”, afegia. Bàrbara Ramon va guanyar el bronze en el darrer campionat de Catalunya, disputat a Caldes de Malavella.

Mabhoub, Mechaal i Catrofe, top 10

Anasse Mabhoub i Santi Catrofe, de l’AA Palamós, van ser cinquè i desè en la cursa júnior per a atletes de la categoria sub-20 en una cursa en la qual Said Mechaal, que corre amb el Playas de Castelló, va acabar en la setena posició. Mabhoub, campió del món de cros en edat escolar, té coll avall la seva presència en el campionat d’Europa, mentre que Catrofe haurà de lluitar per una de les places de la selecció estatal per a l’europeu que es farà el 10 de desembre a Samorin (Eslovàquia). Said Mechaal, que competeix amb el club castellonenc des que el seu germà Adel va fitxar pel New Balance és un altre dels ferms candidats a formar l’equip estatal de la categoria. La britànica Jess Martin, campiona de Catalunya absoluta fa dos anys i olímpica als Jocs de Rio, ja s’entrena amb el Palamós un cop superada una lesió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)