Tennis

Salt, capital del tennis

Tennis. El grup de competició del CT Salt ha assolit un nivell equiparable al de les millors acadèmies de Barcelona i té sis jugadors entre els millors d’Espanya de les seves edats

El CT Salt té el grup de competició més destacat de les comarques de Girona. Aquesta temporada reuneix una quinzena de jugadors d’alt nivell –alguns classificats entre els millors d’Espanya de les seves edats– que segueixen la mateixa rutina que seguirien en les millors acadèmies de Barcelona. S’entrenen sis hores i mitja diàries, entre matí i tarda, i quan acaben continuen els estudis en règim nocturn a l’institut Vicens Vives de Girona o a distància a l’Institut Obert de Catalunya, segons cada cas.

El projecte no ha sorgit d’un dia per l’altre. S’ha gestat a còpia de temps i treball per diverses causes. Ja fa uns deu anys va sorgir un grup de quatre jugadors –Cristina Mayorova, Maria Pagès, Pol Feixas i Miquel Pérez– que, tutelats per Carles Sastre, van començar a destacar per sobre de la mitjana. “Són els primers [tots quatre continuen] que comencen a donar fruits importants i a guanyar títols en l’àmbit català”, explica Ferran Ventura, màxim responsable del grup de competició. “Teníem assumit que algun dia marxarien a Barcelona i que, com a molt, nosaltres només els faríem un seguiment, però a poc a poc van aparèixer més jugadors i vam pensar que havíem de fer un esforç perquè poguessin seguir formant-se amb l’objectiu de ser professionals algun dia sense necessitat de marxar.”

A l’escola van començar a muntar les condicions necessàries per donar la formació adequada a aquests jugadors i, com que “el nivell fa nivell”, el boca-orella va començar a funcionar i el projecte va atraure jugadors de la resta de la demarcació. “Ens va venir tot de cop, els jugadors bons que ja teníem i els que ens han arribat d’altres clubs.” La clau de l’èxit ha estat oferir les “mateixes condicions” que els centres d’alt rendiment, amb un màxim de dos jugadors per pista durant els entrenaments. “Potser fins i tot les condicions són millors aquí, perquè els nois estan amb una família, en un poble tranquil i reben un tracte molt proper”, diu Ventura.

El grup de competició ha arribat al màxim de capacitat aquesta temporada, en què cal destacar l’arribada de la barcelonina Alejandra Ferrer: “Per primera vegada ens arriba una jugadora de Barcelona ja feta, bona, que s’entrenava al RCT Barcelona. És la millor de Catalunya de la seva edat i ha preferit instal·lar-se aquí per entrenar-se amb nosaltres.”

En el grup també hi ha Frederic Salart, un jugador de l’Escala provinent d’una de les acadèmies “més cares” de Catalunya, segons explica Ventura. I fins i tot aquesta temporada s’ha instal·lat a Salt, amb la seva família, l’australiana Kayla Greco. “Fa uns anys va estar uns mesos amb nosaltres i va quedar molt contenta. Després de voltar per València, Austràlia i l’Argentina, va decidir instal·lar-se aquí perquè és l’escola que més li ha agradat”, assegura Ventura.

El grup, finalment, ha hagut de tancar portes perquè ja no pot donar cabuda a més jugadors: “En tenim en llista d’espera.” A més dels jugadors ja esmentats, el grup de competició el formen, també, Nora Ayala, Sara Escoda, Marc Roura, Carles Vidal, Enric Porcar, Maria Wang, Pol Puig i Nathan Walters. “Tenim sis jugadors entre els millors d’Espanya de la seva edat. Ajuntar-ne d’aquest nivell en un grup tan reduït com el nostre passa molt poc. Només s’ho poden permetre les acadèmies que tenen molt volum”, explica Ventura.

El creixement del grup ha fet que els responsables del CT Salt hagin contractat aquesta temporada Gerard Caballero, un entrenador de competició provinent de la federació catalana que completa l’equip tècnic amb els també entrenadors Eduard Nieto i Ferran Ventura, el coordinador David Vidal i la preparadora física Anna Jodar, a més del mateix Ventura, que es dedica exclusivament al grup de competició. Els entrenaments els fan a les cinc pistes municipals de l’Ajuntament de Salt: “Ens donen totes les facilitats per entrenar aquí i ens consta que estan molt contents amb nosaltres.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)