Ciclisme

Moreno, a l’AVC Ais

Ciclisme. “Buscava un bon calendari i viure aquí”, diu l’olotí, que ha competit temporades en el ciclisme britànic

“Buscava alguna cosa a França. Aquest any estava en forma, però no han acompanyat els resultats, i he pensat que era el moment de marxar. Hauria pogut seguir, però ja no hi estava còmode i volia provar el ciclisme francès.” Adrià Moreno (Olot, 26 anys) competirà aquest 2018 a l’AVC Ais provençal, després de tres temporades al ciclisme britànic entre l’Starley Primal (amateur, una) i el Team Raleigh GAC (continental, dues). L’olotí disputarà ara, amb un equip de la categoria amateur més alta al territori francès –n’hi ha tres–, curses de categoria UCI i per etapes a França, Itàlia, Bèlgica i fins i tot a Espanya. A les illes, en ple auge del ciclisme per l’eclosió del Team Sky, Moreno corria critèriums que s’adaptaven a les seves característiques, però que no eren del seu estil.

“L’estructura no té a res a envejar a la del Raleigh, que era categoria continental”, diu sobre el seu nou equip, que li permetrà seguir dedicant-se al ciclisme i fer-ho des de casa: “Buscava això, un bon calendari i que em deixessin viure aquí. Així era la manera de poder seguir amb el ciclisme, perquè està complicat. Hi ha companys que són de Carcassona i Tolosa, i l’equip és a Marsella, així que més o menys ja ens ho podrem combinar. Tenia alguna cosa a França mateix, que era a Estrasburg, i em feien viure allà.”

Adrià Moreno, amb triomfs a Anglaterra en classificacions de regularitat, clàssiques a Catalunya i aparicions al calendari professional amb la selecció estatal, encara manté l’esperança: “En el calendari francès, si fas resultats bons, hi ha molts directors d’equip continentals i Pro Tour que saben què és guanyar una cursa a França o quedar al davant. Allà a Anglaterra vaig guanyar la copa anglesa, i no és gaire conegut. Només si el director de l’equip és anglès.”

Joel Nicolau, al filial del Caja Rural

El corredor de Palafrugell (1997), que iniciarà el seu tercer any com a sub-23, és un dels cinc corredors de la categoria que el Caja Rural-Seguros RGA ha anunciat aquesta setmana per al seu filial després de fitxar quatre juvenils. Nicolau, que corria amb el Compak tarragoní, destaca per la seva versatilitat i el desè lloc en la classificació general de la Volta a Navarra ha estat una de les seves millors actuacions de l’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)