Handbol

DAVID RESINA

CAPITÀ DEL FRAIKIN BM GRANOLLERS d'handbol

“En la copa EHF es respira un ambient diferent”

“La bona ratxa en la lliga Asobal fa que afrontem el partit contra el Balatonfüredi amb les millors sensacions, però serà una eliminatòria ajustada”

“Tot el que sigui guanyar ho signo, però la tornada serà dura”

El vessant positiu de la crisi és que ara tots els jugadors estudien o es preparen per al futur més enllà de la carrera esportiva

David Resina (1987) s’ha mantingut fidel a la samarreta del BM Granollers durant més d’una dècada. Durant aquest període, el capità granollerí les ha vistes de tots colors. Valora la capacitat del club per renovar-se contínuament i, abans d’iniciar una nova campanya europea contra el Balatonfüredi hongarès (12.30 h, per Esport3), recorda amb molta il·lusió la final a quatre de la copa EHF a Nantes del 2016. “Sempre és un estímul, però s’ha d’anar pas a pas i aquesta eliminatòria segur que serà molt ajustada”, adverteix.

Set jornades invictes en la lliga Asobal, sembla que el Fraikin Granollers arriba al primer gran repte del curs en un bon moment.
Això sembla. Encadenem sis victòries i un empat en les últimes set jornades. Podrem afrontar l’eliminatòria de la copa EHF amb les millors sensacions.
Tenint en compte com ha anat aquesta eliminatòria en les tres temporades anteriors contra el Zaporíjia, l’Arendal i l’Sporting Club de Portugal, hem d’estar preparats per emocions de màxima intensitat?
Que tothom vaig preparat per al que pugui passar [riu]. El que és clar és que aquestes terceres eliminatòries de la copa EHF no són mai fàcils i normalment fins al final no es decideix quin equip és el que passa o no a la fase de grups. Intentarem, en tot cas, que passi com en les tres temporades anteriors que vam poder continuar endavant.
Quin resultat firmaria per afrontar la tornada a Hongria?
Tot el que sigui guanyar ho signo. Hem de ser conscients, però, que és un rival molt dur i que a casa seva no serà fàcil i, per tant, hauríem de portar un bon marge de gols.
Quines informacions us ha donat l’entrenador Antonio Rama sobre el Balatonfüredi?
En aquests últims entrenaments ho hem acabat d’estudiar, però després del sorteig l’Antonio Rama ja ens va dir que és un equip dur, que defensa molt fort, amb una porteria amb molta experiència. En definitiva, un equip bastant complet i preveiem que serà una eliminatòria bastant ajustada.
Ja fa més deu temporades que és al primer equip. Quin és el seu millor record en les competicions europees?
N’hi ha diversos. Jugar la final de la recopa el 2010 és un record maco, però si me n’hagués de quedar amb un triaria la final a quatre de la copa EHF de Nantes, el 2016. Des de les primeres eliminatòries vam tenir partits de característiques èpiques, sempre resolent en l’últim segon la victòria o sumant els punts que ens permetien aconseguir la classificació, o obtenir uns marges que ningú s’esperava [...]. Era un equip que potser ningú s’esperava que arribés tant lluny i va ser una sensació molt especial. Un cop a Nantes, vam fer una semifinal molt digna contra els amfitrions i guanyar el partit pel tercer lloc al Chambéry va ser molt especial.
Aquest record deu ser tot un estímul a l’hora d’afrontar un altre repte europeu.
Sí, és clar, tot i que l’equip ha canviat. Sempre hi ha moviments; jugadors que venen i d’altres que se’n van. Quan ja ho has viscut una vegada sempre tens ganes de tornar-ho a repetir i, per què no, arribar a la final. Hem d’anar pas a pas, però quan jugues la copa EHF es respira un ambient diferent.
En tot cas, un dels fets destacables del BM Granollers és la capacitat de tornar a regenerar-se i de fer equips competitius tot i la pèrdua de jugadors importants cada temporada.
Els últims anys sí que hem accedit a aquestes posicions nobles de la lliga, i això fa que els jugadors també vulguin venir aquí. La il·lusió, el compromís i l’amistat que tenim al vestidor, juntament amb el cos tècnic, suma i fa que mantinguem un nivell molt alt i a vegades fins i tot rendim per sobre del que ens esperàvem. La dinàmica d’entrenaments és molt positiva i fa que puguem lluitar per objectius molt macos.
I dimarts arriba el Barça, quins tres dies...
És un altre partit especial, tant per als aficionats com per als jugadors. És una altra història, perquè és el derbi català d’una altra competició, però intentarem oferir la nostra millor versió. Per possibilitats econòmiques, físiques i per historial som molt diferents, però jugant a casa ens intentarem fer forts i aconseguir el que puguem.
L’altre gran repte d’aquest final d’any és guanyar-se la plaça per a la copa Asobal?
De moment les coses ens estan sortint bé en la lliga, però sabem que ara ens vindran partits complicats, com el mateix del Barça a casa i les sortides a Lleó i Guadalajara.
En una dècada al primer equip, les deu haver vist de tots colors. La lliga Asobal no té el nivell de professionalisme d’anys enrere. Combina l’handbol amb altres activitats?
Estic acabant la carrera d’administració i gestió immobiliària i, mentrestant, vaig fent alguna feina. És veritat que l’handbol a Espanya no té el nivell de professionalisme que quan jo vaig començar, però en les últimes temporades s’està recuperant. En tot cas, la crisi econòmica ha tingut un vessant positiu i ha servit perquè tots els jugadors siguin molt conscients que quan abandonin la pràctica esportiva han d’estar preparats i tenir estudis. Quan jo vaig començar, el 80% dels jugadors potser no tenien aquesta mentalitat que ara sí tenen tots. Avui dia, tots treballen o estudien i després venen a entrenar-se.
Cada curs va baixant la mitjana d’edat de l’equip, com porta el fet de ser un dels veterans i d’exercir de capità?
L’ambient del vestidor és molt maco, amb molta gent jove. Hi ha nanos des dels 18 anys fins als que superem els 30, com l’Álvaro, en Marc i jo mateix. No és que sigui molt gran, però amb els anys la mirada al vestidor canvia. Entens les coses d’una manera diferent i la preparació física és més exigent perquè el físic tampoc no és el mateix.
És el tercer màxim golejador de l’equip, i en un sol partit contra el Port Sagunt va ser capaç de marcar-li 14 gols. Sembla que passa un moment molt dolç de forma.
Això deu anar lligat amb el rendiment general de l’equip. Hi ha dies que surt millor o pitjor. En tot cas, ara és quan arriben les càrregues fortes, amb dos partits per setmana i s’haurà de veure com respon el cos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)