Futbol sala

Futsal

mundial

Catalunya pateix i guanya en l’inici del mundial

Futsal. La selecció catalana femenina va derrotar França amb un gol d’Anna Herrando a 53 segons del final. Avui s’enfrontarà a Argentina

CATALUNYA 3 FRANÇA 2

CATALUNYA:Laia Peries, Susana Mallén, Maria Visa, Carlota Planas i Alma Cruz –equip inicial–; Adriana Pérez, Anna Hernando, Olga Parisé, Carlota Gregori i Elba Unzue.FRANÇA:Aiguier, Gosseye, Lizzano, Magnier i Bauduin –equip inicial–; Debras i Hamou.GOLS:1-0 (2’) Carlota Planas. 2-0 (13’) Susana Mallén. 2-1 (20’) Noémie Bauduin. 2-2 (22’) Elodie Lizzano. 3-2 (40’) Anna Herrando.

L’estrena de la selecció catalana femenina en el mundial que s’ha començat a jugar a Balaguer va ser espectacular, amb una victòria contra França en el darrer minut del partit (3-2). Anna Herrando va culminar tot l’esforç, l’entrega i el treball de l’equip i a falta de 53 segons va marcar el gol de la victòria. Avui Catalunya jugarà el segon partit de la fase de grups contra l’Argentina.

El partit es va posar de cara per les catalanes en els primers minuts, ja que Carlota Planas va avançar a Catalunya en el segon minut de joc. El conjunt francès va saber encaixar aquest gol inicial i va començar a tenir molta possessió de la pilota i a crear ocasions. Les jugadores dirigides per Christian Roldán també van fer lluir a la portera francesa i en el minut tretze Susana Mallén va marcar el 2-0. La selecció francesa va pressionar la sortida de la pilota i va crear problemes a Catalunya, i abans del descans va tenir ocasions molt clares. A sis segons del final de la primera part Noémie Bauduin va marcar, i en el segon minut de la segona meitat Elodie Lizzano va empatar (2-2). Les catalanes van acusar aquest gol i les franceses van disposar d’ocasions per avançar-se. La portera de Catalunya, Laia Peries, va fer grans aturades i va mantenir el marcador ajustat. Els dos equips van buscar la victòria i el gol del triomf va ser per Catalunya.

Inauguració reivindicativa

El mundial femení es va inaugurar abans del partit de Catalunya i va tenir tocs reivindicatius. En el pavelló hi havien dues grans pancartes que deien en anglès i francès “Benvinguts a la República Catalana”. Es va tocar els segadors i el públic que va omplir el pavelló va cridar per la llibertat dels presos. En el parlaments el president de l’Associació Mundial, Rolando Alarcón Rios, va donar les gràcies a Catalunya per rebre’ls, i l’alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, va tenir un record pel govern que està a la presó i a l’exili.