Natació

Copenhaguen a l’horitzó

Natació. Belmonte, Vall, Zamorano, Garcia i Gil afronten un test de nivell per a l’europeu en el campionat d’Espanya d’hivern al CN Barcelona en què es donaran els últims bitllets per a Dinamarca

Dinou dies abans que comenci el campionat d’Europa de natació a Copenhaguen, es disputa el campionat d’Espanya d’hivern a la piscina de la Nova Escullera del CN Barcelona, on els esportistes classificats per a la cita danesa tindran l’oportunitat de fer uns entrenaments de luxe mentre que els que no hagin certificat la marca mínima per a l’europeu gaudiran d’una última oportunitat. Avui mateix començarà la competició i s’allargarà fins diumenge.

Ara mateix, la federació espanyola té una selecció de nou esportistes que s’han classificat per a l’europeu i que en total disputaran divuit proves. El director tècnic de natació de la Federació Espanyola de Natació, el català Albert Tubella, confia que durant aquests quatre dies la nòmina augmenti. “Tinc l’esperança que la llista de nedadors que superin la mínima s’ampliï. Soc conscient que els criteris són exi-gents, però confiem que hi pugui haver alguna marca més i que es reforci la convocatòria. Si això no passa seria el primer decebut.”

Amb tot, Tubella no es limita als bitllets per a Dinamarca i resumeix els objectius: “No només es tracta de certificar marques mínimes. També esperem que els absoluts aconsegueixin marques que els aproximin al nivell internacional. Mentre que confiem que els més joves continuïn creixent i agafant experiència.”

Una de les atraccions del campionat espanyol, com no podria ser d’una altra manera, és la presència de la campiona olímpica Mireia Belmonte. La badalonina no ha competit en les últimes dues proves de la copa del món en les quals ha estat baixa per malaltia, segons aclareix Tubella. Però el tècnic està convençut que competirà a la Nova Escullera. Si és així, serà una bona oportunitat per comprovar el seu estat de forma amb vista al campionat d’Europa. Belmonte està inscrita en cinc proves: 400 i 800 m lliure, 200 i 400 m estils i 200 m papallona.

També s’espera l’actuació de Jessica Vall. L’andreuenca acaba de batre els rècords d’Espanya dels 100 i 200 m braça i els ha deixat en 1:05.44 i 2:19.80, respectivament. Les dues marques confirmen el bon moment de forma de la nedadora del CN Sant Andreu, que d’aquí a tres setmanes aspira a aconseguir les seves primeres medalles en un europeu de piscina curta. Vall ja sap el que és pujar al podi d’un mundial i d’un europeu en piscina de 50 m.

Finalment, el campionat serà una bona ocasió per comprovar la progressió de joves com Laia Martí, que neda en el seu club malgrat que s’entrena al CAR amb José Antonio del Castillo, o Àfrica Zamorano (CN Sant Andreu), Àlex Ramos (CN Sabadell) i Albert Escrits (CN Sant Andreu).

LA FRASE

Espero que la llista de mínimes per a l’europeu creixi, però no només es tracta de marques mínimes
Albert Tubella
director tècnic de natació de la federació espanyola

Cinc passaports catalans

Ara mateix hi ha cinc nedadors catalans que han acreditat les marques mínimes per participar en el campionat d’Europa de Copenhaguen (13-17 de desembre). La llista l’encapçala la campiona olímpica Mireia Belmonte que té el bitllet per participar en els 400 estils, els 400 i 800 lliure i els 200 papallona. Nou ors i dues plates és el seu balanç en europeu de piscina curta. La llista es completa amb les andreuenques Jessica Vall (100 i 200 braça) i Àfrica Zamorano (100 i 200 esquena) i Marina Garcia del Sabadell (100 i 200 braça). En categoria masculina, només hi ha Marcos Gil del Granollers (1.500 lliure).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)