Més esport

Esports

Caiac

Fontané, campió del món d’estil lliure a l’Argentina

Caiac. El palista del Salt-Ter va aconseguir la seva millor puntuació en l’última mànega i va superar l’americà Jackson, que defensava el títol

Quim Fontané va aconseguir ahir el major èxit de la seva carrera en imposar-se en la final del mundial de caiac en estil lliure, disputat a San Juan (Argentina). Aquesta modalitat consisteix a fer figures tan espectaculars i difícils com sigui possible en l’onada del curs d’un riu. El palista del Club de Piragüisme Salt-Ter havia fallat en les dues primeres entrades, en les quals només va poder fer 1.130 i 940 punts, respectivament. En la tercera i última, però, va brillar amb llum pròpia i la seva actuació, de 45 segons, va ser valorada amb 1.718,33 punts. Amb aquest resultat superava els 1.683,33 punts que el nord-americà Dane Jackson, defensor del títol, havia aconseguit en la primera entrada, i que finalment li van valdre la medalla de plata. El francès Sébastien Devred també va aconseguir la seva millor puntuació en la tercera mànega (1.460) i es va endur la medalla de bronze.

“Aquest és un somni fet realitat, un somni que he estat perseguint des de que tenia deu o onze anys”, valorava Fontané després de penjar-se la medalla d’or. Els seus millors èxits fins ahir eren els tres títols absoluts del campionat d’Europa (2010, 2012 i 2016) i el quart lloc en el mundial del 2015. Com a júnior havia estat subcampió mundial i campió continental. Fontané, de 23 anys, es va iniciar en el piragüisme quan tenia 9 anys. El 2004, amb la disputa del campionat d’Europa d’estil lliure a Sort, es va decantar per aquesta modalitat. En les eliminatòries prèvies, el palista català havia superat els quarts de final amb la segona millor puntuació (1.588,33) i els quarts de final, amb la quarta (1.506,67).

La seva germana Núria va prendre part en la competició femenina. Va superar les preliminars, però va quedar eliminada en els quarts de final i va acabar el mundial en la vintena posició.

LES REACCIONS

En l’última entrada sabia que tenia una sola oportunitat. Només una per ser campió, no la podia deixar escapar
És un somni fet realitat que he perseguit des que tenia deu o onze anys
Quim Fontané
PALISTA DEL SALT-TER
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)