Més esport

CARLES PALOMARES

DIRECTOR TÈCNIC CHRISTMAS RACE

“L’objectiu és fer el màxim de proves”

“Els enviem a l’aigua quan realment sabem que poden navegar i, una hora abans que es pongui el sol, tothom és a terra”

Amb tanta gent al mar, al desembre, que fa fred, es pateix per la quantitat d’hores que estan a l’aigua els participants

Director tècnic del CN Costa Brava i del CV Palamós, i director de la Christmas Race, Carles Palomares té la regata internacional a punt, en espera que arribin els participants aquest cap de setmana i, sobretot, que faci vent entre els dies 18 i 22.

Quin nivell tindrà la Christmas?
Sobretot en 470, serà alt, perquè hi ha el representant espanyol, Jordi Xammar. I en categoria femenina també, amb Bàrbara Cornudella i Sara López. En radial, hi ha Tatiana Drozdovskaia, que ha anat a força Jocs i té un nivell molt alt. En juvenil també hi ha molt nivell; encara que la classe 420 ens coincideixi amb el campionat del món, a Austràlia, els que no hi hagin pogut anar ben segur que vindran: els millors que queden a Espanya i a part d’Europa.
I el temps?
Pel que fa al desenvolupament de la prova, s’espera una previsió, que encara no queda gaire clara, amb vents de component nord, i en algun moment fins i tot hi pot haver jornades amb força vent. Encara falten dies i és difícil de dir. Com cada any, mantenim els quatre dies de regata i mirarem de fer el màxim nombre de proves que el temps ens permeti.
Algun any els ha fet la guitza...
Sí, n’hi ha hagut de complicats. En aquesta època de l’any, de vents tèrmics, no en tens. I el que et queda són els que venen perquè hi ha algun front que passa o perquè hi ha una mica de gradient. Sempre tens una mica de tramuntana, i a vegades també hi ha calma, perquè és el temps d’aquests anticiclons que es poden posar a sobre i fer que no hi hagi gaire vent. Fa dos anys, vam estar tres dies sense sortir i, en canvi, els dos últims els vam poder aprofitar. L’objectiu de la regata és fer el màxim nombre de proves aprofitant les finestres de vent i de llum que tinguem.
Es pateix quan els arriba la previsió i no els acaba de quadrar?
Sí, la veritat és que, quan organitzes una regata, amb tanta gent a l’aigua –estem parlant de gairebé 600 regatistes– i tanta gent al mar al mes de desembre, que fa fred... És clar que es pateix. Tot i que tenim salvament i entrenadors que col·laboren, i tothom té molt clar el que ha de fer. Es pateix perquè fa molt fred, i sobretot pateixes per la quantitat d’hores que estan a l’aigua els participants, i per si algú t’agafa una hipotèrmia. Però bé, sempre mirem d’esprémer el temps el màxim possible: quan els enviem a l’aigua, és quan realment sabem que poden navegar i, evidentment, una hora abans que es pongui el sol, tothom és a terra, perquè és el que estableix el decret llei que ens regula i s’ha de complir.
En clau palamosina, qui tenen?
Un parell de nois que estan navegant encara en la classe Europa, i aquest any n’hi ha un de Làser que també ho farà, Víctor Serra. Els dos Europa són Adrià Morata i Àlex Collins, que faran tota la temporada i navegaran en aquesta Christmas. A part de ser campionat d’Espanya per la classe 470 i per la copa d’Espanya 49er i FX, és puntuable per a la selecció espanyola de la classe Europa per al mundial de l’any que ve. Per això tindrem una alta participació en aquesta classe. L’Àlex ja va anar al mundial l’any passat a Blanes i mirarà de classificar-se per al pròxim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)