Més esport

patinatge artístic

Adrià Díaz busca el bitllet olímpic en l’estatal de Jaca

Patinatge artístic. El català i la seva parella de dansa, Olivia Smart, han de retallar els quatre punts que els separen de Sara Hurtado i Kirill Jalyavin

Adrià Díaz es jugarà aquest cap de setmana, en el campionat d’Espanya de Jaca, l’accés als Jocs Olímpics de Pyeongchang en la modalitat de dansa per parelles. El patinador català, que té com a companya la britànica nacionalitzada espanyola Olivia Smart, es disputarà la plaça amb la parella formada per Sara Hurtado –la seva companya en els Jocs Olímpics de Sotxi– i Kirill Jalyavin.

Díaz i Smart van aconseguir la plaça olímpica per a la delegació espanyola en el mundial d’Hèlsinki, en què van ser divuitens, però no la tenen en propietat i se l’han de jugar amb la resta de parelles espanyoles, entre les quals també hi ha Celia Robledo i Luis Fenero. La parella classificada per a Pyeongchangserà la que obtingui més puntuació sumant les notes aconseguides en el Golden Spin de Zagreb, ja disputat, i el campionat d’Espanya.

A quatre punts

En la prova croata, que va tenir lloc el cap de setmana passat, Hurtado i Jalyavin van agafar avantatge en el camí cap a Pyeongchang, aconseguint la millor puntuació espanyola tant en la dansa curta (67,14) com en la dansa lliure (96,44) i la quarta posició final (163,58 punts) a només 0,30 punts del podi. Díaz i Smart van acabar cinquens, a només quatre punts dels seus rivals. En la rutina curta van perdre alguns punts en l’últim element, la sèrie de passes en paral·lel, i es van situar en el cinquè lloc provisional (63,12). En la rutina lliure van millorar la seva actuació (96,28), però no en van fer prou per superar els seus rivals i van confirmar el cinquè lloc amb 159,40 punts, la seva millor marca de la temporada. Robledo i Fenero es van classificar en catorzè lloc (135,10) i gairebé no tenen possibilitat d’accedir als Jocs.

Díaz i Smart estan obligats a remuntar a Jaca aquests quatre punts que els separen de Jurado i Jalyavin. Si es classifiquen, Díaz disputaria els seus segons Jocs Olímpics. En els primers, a Sotxi, va aconseguir un excel·lent tretzè lloc amb Hurtado. Poc després d’aquells Jocs, Hurtado va decidir trencar la relació amb el català com a parella de dansa.

PER DAVANT

Hurtado i Jalyavin es van avançar amb el quart lloc en el Golden Spin de Zagreb

SEGONS JOCS

Díaz va debutar a Sotxi, en què va ser tretzè amb Hurtado com a parella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)