Handbol

Handbol

Copa Asobal

El Barça té l’oportunitat de redimir-se a Lleó

Handbol. Els blaugrana juguen les semifinals de la copa Asobal contra el Guadalajara, l’únic equip que els ha esgarrapat un punt en la lliga en quatre anys i mig

El Barça Lassa té l’oportunitat aquest cap de setmana a Lleó de tancar l’any amb un altre títol a la vitrina, el tretzè de la copa Asobal, i d’esvair dubtes sobre la seva hegemonia en les competicions espanyoles. El rival en semifinals és el Guadalajara, precisament l’equip que ha passat a la història pel fet d’haver esgarrapat un punt en la lliga al totpoderós conjunt blaugrana. El 6 de desembre l’equip castellanomanxec va signar les taules amb el Barça (26-26) i posava fi a una ratxa de 172 victòries consecutives –133 en la lliga– de l’equip català en les competicions estatals. El tècnic barceloní, Xavi Pascual, no s’ha estat de recordar que tot i l’ensopegada continuen invictes, tot i que l’empat al pavelló de David Santamaría es va viure com una autèntica victòria.

El duel entre el Barça i el Guadalajara obrirà el foc de la copa Asobal (17 h pel dial 56 de Movistar+), mentre que la segona semifinal enfrontarà l’Ademar de Lleó, l’amfitrió, contra l’Helvetia Anaitasuna (19 h). Més enllà del punt esgarrapat al Barça, el Guadalajara ha estat la gran sorpresa d’aquest inici de temporada, ja que ha acabat la primera volta de la lliga en segona posició, amb 20 punts i un balanç de nou victòries, dos empats i quatre derrotes. Precisament, l’últim triomf del conjunt de César Montes, dimecres passat, li va proporcionar per primer cop el bitllet per a la copa Asobal i va deixar sense premi el Fraikin BM Granollers, que havia estat el subcampió en tres de les quatre últimes edicions (2013, 2014 i 2016). Hi ha tres jugadors que sobresurten en la plantilla del Guadalajara: Jota Hombrados, que als 45 anys encara és capaç d’acreditar al voltant d’un 34% d’aturades; el central Víctor Vigo, el responsable de marcar el ritme de joc que més interessa al seu equip, i Chema Márquez, el pitxitxi de la lliga amb 115 gols. En aquest sentit, el pivot Javi García, un altre dels referents en el balanç ofensiu, serà baixa per lesió. Després de l’empat de la setmana passada, el Barça va reaccionar amb dues victòries sense pal·liatius contra l’Anaitasuna (38-26) i el Teucro (28-38), i res no fa pensar que avui no aprofitarà l’oportunitat de redimir-se contra el Guadalajara per accedir a una altra final i poder ampliar el palmarès.

En l’altra semifinal, l’Ademar de Lleó intentarà posar fi a la malastrugança que l’acompanya en les competicions de copa com a amfitrió, en què en les últimes edicions ha quedat fora de combat tot just en la seva estrena. El seu rival, l’Anaitasuna, que en la lliga ja el va superar per un contundent 32-23, segur que no li posarà les coses fàcils.

Semifinals
17 h Barça Lassa - Guadalajara
19 h Ademar de Lleó - Anaitasuna
Final
16.45 h (dial 56 de Movistar +)* *(Les dues semifinals s’emetran pel mateix canal)
Últimes finals
FC Barcelona-Granollers 30-25
FC Barcelona-Naturhouse 35-31
FC Barcelona-Granollers 37-26
FC Barcelona-Granollers 34-28
FC Barcelona-Atl. Madrid 32-24
FC Barcelona-Ademar 28-27
Clubs amb més títols
FC Barcelona 12
Ciudad Real 6
Cantàbria 4
Ademar de Lleó 2
Bidasoa Irun 1
BM Granollers 1
BM Valladolid 1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)