Atletisme

atletisme

Compartida, a mitges

Atletisme. Jonathan Romeo i Marina Guerrero mantenen la ratxa en el Cros de Banyoles: han guanyat totes les curses que han disputat al circuit gironí

Jonathan Romeo (Lloret-la Selva) i Marina Guerrero (CA Manresa) van guanyar el 22è cros d’Olot, la primera de les 10 curses del circuit gironí l’últim diumenge d’octubre, i, des de llavors, han guanyat totes les curses que hi han disputat. L’asterisc, l’entrada del mundialista aquesta estiu a Londres agafat de la mà amb Àngel Mullera en la cursa de Sant Hilari, la tercera del calendari que corria i que els jutges van determinar que va ser l’atleta olímpic a Londres el primer a trepitjar l’arribada. Absent a Girona i a Salt, Romeo va reaparèixer ahir al circuit del parc de la Draga pel 16è Cros de Banyoles, disputat amb uns 400 participants entre totes les proves. En l’Open, per a no federats, la recaptació va ser en benefici de La Marató de TV3.

“L’Àngel m’ha dit que havia sortit ràpidament només per controlar el circuit en la primera volta. I potser no se n’ha adonat però ha sortit massa de pressa i jo no m’ho esperava, per això m’he quedat quart o cinquè. A poc a poc he anat recuperant, l’he atrapat i he estirat una volta i una altra i, les dues últimes, he agafat el cap de cursa i he anat tirant sol”, va sintetitzar quan va acabar la cursa Jonathan Romeo, que va treure 16 segons a Mully, amb qui va compartir mitja prova entre que el duia al davant i, després, al darrere. “Vaig ser una mica més valent i vaig sortir més ràpidament. Però bé, vaig quedar sisè i content pel paper que vaig fer”, va dir Jony sobre la seva cursa en el Cros de Granollers, que va coincidir amb el de Salt –triomf per a Mullera, l’endemà de córrer a Aranda–.

“L’any passat no vaig córrer per malaltia però aquest any espero que sí”, va dir sobre la Cursa dels Nassos de Barcelona, en què s’ha proposat fer els 10 quilòmetres en 29:30. Pel que fa al cros, els atletes del Lloret no podran afrontar un dels objectius que s’havien marcat en l’àmbit de club per la lesió del promesa Boubacar Sabally, amb fractura per estrès al quart metatarsià. “Volíem preparar el cros curt però la lesió d’en Buba ens ha deixat fora perquè no tenim equip. I prepararem el campionat de Catalunya que es fa a Mollerussa i el d’Espanya si ens hi classifiquem”, va indicar Romeo.

En la cursa femenina Marina Guerrero es va adjudicar el seu quart triomf –no va ser a Santa Coloma de Farners ni a Salt– en la cursa de casa. I ho va fer amb un guió similar. De fet la cursa va ser abans que la masculina i la banyolina del Manresa en va fer més de la meitat amb la grupista Irene Batlle, la millor promesa, trepitjant-li els talons durant més de dues de les tres voltes al circuit. Fins que Marina va fer un canvi brusc. I tant va acusar el sobreesforç, Batlle, que Anna Puigvert, vencedora a Salt, va estar a punt de superar-la a l’arribada.

Vidreres, el 14 de gener, obrirà els quatre diumenges seguits amb les darreres cites del circuit gironí; que es completa a Maçanet de la Selva, Riudellots i Caldes de Malavella.