Tennis

Badosa guanya el títol estatal contra Suárez

Tennis. S’imposa contra la número 40 del món en tres sets i aconsegueix el seu primer títol del campionat d’Espanya després de ser finalista dos cops

Paula Badosa va aconseguir, ahir, un dels majors èxits de la seva carrera en guanyar el títol absolut del campionat d’Espanya de tennis. La jugadora de Begur, de només vint anys, es va imposar contra la canària Carla Suárez en la final disputada a Granada (6-4, 4-6 i 6-3). Aquest era el tercer cop que la gironina disputava la final d’aquesta competició. Els dos anteriors havia perdut contra Laura Pous (2013) i Lara Arruabarrena (2014).

Badosa, que era la cinquena cap de sèrie, s’enfrontava a la principal favorita del torneig. Suárez, formada a Catalunya, buscava el seu tercer títol després dels aconseguits el 2008 i el 2011. La iniciativa en el primer set la va dur la jugadora empordanesa, que es va imposar 6-4. En el segon, va aconseguir avançar-se 2-0, però la jugadora canària es va refer i va aconseguir empatar el partit (4-6). Badosa va recuperar el domini del primer set en la mànega definitiva i va aconseguir segellar la victòria i el títol en la seva primera pilota de partit (6-3).

Per la seva condició de cinquena cap de sèrie, Badosa va quedar exempta de disputar les dues primeres eliminatòries. La seva estrena va tenir lloc en els quarts de final, en què va derrotar Clàudia Hoste (6-3 i 6-2). L’empordanesa va aconseguir la classificació per a la final en derrotar, en el següent partit, Lara Arrubarrena, número vuitanta del món, per 6-1, 4-6 i 6-0. A més, d’endur-se el títol, Badosa ahir, va aconseguir la seva victòria contra una jugadora de millor rànquing. Suárez és la número quaranta de la WTA, tot i que, el febrer del 2016, va arribar a ser la número sis del món.

La jugadora de Begur, campiona fa dos anys del Roland Garros júnior, acabarà l’any en el lloc 248 de la WTA. Fa només uns dies, va anunciar que, a partir del 2018, el seu entrenador serà Alejo Mancisidor, un dels descobridors de Garbiñe Muguruza, número 2 del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)