copa asobal

L’equip insaciable

El Barça Lassa supera l’Ademar de Lleó en la final i aconsegueix la tretzena copa Asobal de la seva història, la setena consecutiva

El conjunt blaugrana va oferir un magnífic to defensiu que els locals no van saber superar

ADEMAR 22 BARÇA 28

ABANCA ADEMAR:Biosca, López (2), Fernández, Pérez, Carou (1), Costoya (7) i Juanín García –set inicial–, Fernández (1), Pesic (3), Vieyra (3), Marqués (1), Casqueiro, Gonzalo Pérez (1), Piñeiro, Vejin (3) i Cupara (porter suplent)..FC BARCELONA LASSA:Pérez de Vargas; Aleix Gómez (3), Viran Morros, Entrerríos (4), Sorhaindo, N’Guessan (6), Rivera (7) –set inicial–, Mem (5), Syprzak (3), Palmarsson, Ariño i Tomàs.ELS PARCIALS:0-1, 1-4, 3-6, 4-9, 7-11, 11-15, 11-17, 13-20, 16-21, 18-23, 21-26 i 22-28.ÀRBITRES:Álvarez Mata i Bustamante López. Van expulsar Palmarsson (22’).PÚBLIC:Uns 2.200 aficionats al Palau Municipal d’Esports de Lleó.

El Barça Lassa és insaciable. No es cansa mai de guanyar, l’equip que dirigeix Xavi Pascual. L’inconformisme del tècnic és l’inconformisme dels seus homes, que repeteixen una vegada i una altra la ja coneguda imatge del capità Victor Tomàs aixecant un títol amb el seu crit característic. Ahir el conjunt blaugrana va alçar la tretzena copa Asobal, la setena consecutiva, a Lleó. Amb una final que va tenir sempre controlada davant d’un combatiu Ademar de l’exblaugrana Rafa Guijosa; va oferir un magnífic treball defensiu i el potencial atacant va tenir poques llacunes d’inoperància.

Van començar fermes, les dues millors defenses de la lliga Asobal. Fins a nou minuts va necessitar l’Ademar de Lleó per perforar la porteria de Gonzalo Pérez de Vargas, que ahir va estar molt fi durant els seixanta minuts. El tempteig era baix però el Barça va poder obrir una escletxa en el resultat gràcies a un primer parcial de 0-3. N’Guessan, que ha completat una copa Asobal extraordinària, i Entrerríos es van posar l’equip a l’esquena des de l’inici i aprofitaven els pocs forats que deixava l’entramat defensiu lleonès. En defensa, els catalans no deixaven cap situació còmoda d’atac per a l’Ademar, que pecava de precipitació. Un segon parcial de 3-0 a l’equador del primer temps donava tranquil·litat al Barça, que s’acomodava sobre un coixí de cinc gols.

Lleó s’escalfa

No va ser tan fàcil per al Barça. En un contraatac dels locals, els àrbitres van expulsar Aron Palmarsson per un lleuger contacte sobre el llançador de l’Ademar, una decisió controvertida que va deixar el conjunt blaugrana amb dos homes menys. Costoya, l’home més en forma dels lleonesos, i Rodrigo Pérez Arce ho van aprofitar per retallar la distància mentre el públic xalava de valent. Tot i la velocitat i el nerviosisme que havia adquirit el final del primer temps, el Barça es va mostrar molt serè, va saber gestionar a la perfecció els moments de tensió i es va endur quatre gols de marge al vestidor.

Després de la represa, el guió no va variar gaire respecte del primer temps. A l’Ademar li va costar Déu i ajuda trobar porteria en l’inici. El Barça controlava bé el partit i només dues aturades de mèrit de Cupara, el porter local en el segon temps, va fer aixecar el públic. Mem, N’Guessan i Valero Rivera seguien oferint un bon to ofensiu, mentre Pérez de Vargas feia un recital sota els pals. Va trontollar durant cinc minuts la sobrietat i l’autoritat del conjunt blaugrana, que va veure com l’Ademar s’acostava en el marcador. Un parcial de 6-2 basat en una ferma defensa dels lleonesos i un contraatac efectiu van fer reactivar el Barça, que s’havia ennuegat un pèl en l’equador del segon temps.

Entrerríos, en mode playmaker, va saber donar el punt de calma i tranquil·litat que requeria el moment del partit i el Barça va acabar el duel, de nou, amb autoritat. El central blaugrana va saber trobar Syprzak a la zona del pivot quan els llançadors es van encallar.

Fins al final no va cessar la lluita cega de l’Ademar, conduït per l’esperit del sempre efusiu de Rafa Guijosa, però el Barça va acabar alçant la seva tretzena copa Asobal, la setena consecutiva. Mai en tenen prou, els homes de Xavi Pascual, que dirigeix un equip insaciable.

LES FRASES DELS PROTAGONISTES

Ja ens esperàvem un partit de molta guerra. La clau ha estat el bon treball defensiu