Ciclisme

“Tinc quatre anys per ser dels millors”

Ciclocròs. Jofre Cullell, campió d’Europa júnior de BTT aquest estiu, va debutar en la copa del món sub-23

Jofre Cullell (Santa Coloma de Farners, 1999) va córrer diumenge la seva primera copa del món de ciclocròs en la categoria sub-23, a la localitat valona de Namur. El corredor del Megamo va ser vintè, després que una caiguda quan era dotzè li fes perdre posicions en la cursa. “En faré una altra o dues més, abans de començar la pretemporada de BTT. El ciclocròs el faig per no estar parat i no perdre el ritme de competició, tampoc el preparo al cent per cent”, va dir ahir el campió d’Europa júnior de BTT aquest estiu, un èxit que fins ara cap corredor de l’Estat havia assolit abans. “Estic satisfet de l’any que vaig fer i ara ja penso en la nova categoria sub-23, en començar des de baix i a poc a poc anar fent. I si vaig aconseguir arribar amb els millors del món a la categoria júnior ara ho intentaré fer en sub-23. Tinc quatre anys i es tracta d’anar progressant a poc a poc”, valorava Cullell, que fins ara havia disputat curses de ciclocròs a l’Estat: “Vaig córrer les dues que es feien aquí a Catalunya [Manlleu i les Franqueses] i a la del País Basc [Igorre], per mirar com estava i les sensacions que tenia.” En les tres cites, de categoria UCI, Jofre Cullell va ser el millor de la categoria sub-23 i, en la classificació absoluta, vuitè, cinquè i sisè, respectivament.

El ciclocròs, religiós

“Aquest cap de setmana vaig anar a la copa del món i la setmana que ve hi torno, el dimarts. I em quedo una setmana a Bèlgica, a córrer curses allà”, són els plans immediats del colomenc, que reconeix la popularitat de la disciplina que va aprendre a casa seva per tradició familiar, el ciclocròs; a Bèlgica: “Allà, per començar, la gent paga per anar a veure els corredors. I hi ha molta gent seguint-los, els circuits estan plens de tanques i, a diferència d’aquí, queda a vessar de públic.” Heusden-Zolder, per Sant Esteve, serà la següent cursa de la copa del món que correrà Cullell. “Es nota i les curses són més llargues. Però pel que fa a sensacions estic content perquè no me les preparo molt sinó que hi vaig per agafar ritme de competició i no estar parat. Per això estic content”, reiterava sobre les seves sensacions en l’estrena a la categoria sub-23. Abans d’anar a Flandes, Cullell pot guanyar un títol i fer-ho a casa perquè aquest dissabte es disputa el campionat de Catalunya de ciclocròs al parc de Sant Salvador, a Santa Coloma de Farners. “Hi arribaré cansat i m’interessa més arribar bé a la copa del món. Però miraré de fer-ho tan bé com sigui possible”, diu.

“Jo no ho descarto, però la idea és anar treballant en el dia a dia i ja es veurà. Quan falti un any, a veure quin nivell tinc i quins són els tres d’Espanya que hi poden anar”, va dir sobre la possibilitat d’anar als Jocs Olímpics, el 2020.

LES REACCIONS

Si vaig arribar amb els millors del món a la categoria júnior, ara intentaré fer-ho en sub-23. Es tracta d’anar progressant, a poc a poc
La idea és anar treballant en el dia a dia. I quan falti un any per als Jocs, a veure quin nivell tinc
Jofre Cullell
megamo
El ciclocròs el faig abans de la pretemporada de BTT, per no perdre ritme de competició, no el preparo al cent per cent
Dissabte s’hi disputa el campionat de Catalunya, al parc de Sant Salvador
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)