Més esport

El vent, fidel a la cita

Vela. Tret de sortida de la Christmas Race, amb l’entrada de la tramuntana l’endemà que s’hagués de suspendre la competició en la primera jornada

La 42a edició de la Christmas Race va arrencar ahir amb vent de tramuntana, amb girs de gregal, de 18 a 25 nusos, l’endemà que el front obligués a suspendre la primera jornada de la competició. Disputades les tres mànigues previstes, els alemanys Simon Diesch i Philipp Autenrieth en el 470 masculí i el menorquí Pere Ponsetí en Laser Radial masculí van ser els únics a acabar amb ple de victòries. Jordi Xammar i Nico Rodríguez en el 470 masculí, Sílvia Mas i Patricia Cantero en el femení i Àlex Muscat en Finn van acabar segons en les classes olímpiques.

L’estonià Deniss Karpak va ser el millor en la Finn, seguit de Muscat (CN Garraf) a dos punts després de fer un 2-1-8. L’italià Alessio Spadoni és tercer i el balear Joan Cardona (Palma) quart després de començar amb un 11 i aconseguir després dos segons llocs. Xammar i Rodríguez (Cambrils / Vigo), campions el 2016, van aconseguir dos segons llocs i un tercer lloc en el 470 masculí i van ser segons, darrere els impecables Diesch i Autenrieth, a 4 punts. Asenathi Jim i Alexander Ham (Sud-àfrica) van acabar cinquens amb un segon lloc final que confirma la seva candidatura al triomf. En el 470 femení les franceses Jennifer Porte i Camille Hautefaye van ser les millors amb dos primers llocs i un segon lloc. La campiona del món juvenil Sílvia Mas i la canària Patricia Cantero (S’Arenal / Gran Canària) van ser segones amb 3-6-1, i Bàrbara Cornudella i Sara López (El Balís) terceres amb 4-3-6. Les campiones olímpiques a Londres Sofía Toro i Ángela Pumariega (La Corunya / Astur) van ser setenes.

En la classe 49er es van disputar quatre proves, i els millors van ser els italians Simone Ferrarese i Valerio Galati amb 1-6-6-1. La classe olímpica amb més participants és la Laser Standard –32, un més que la Finn–, que liderava el francès Frank Lavenent després d’aconseguir un 3-5-3. En Laser Radial, la britànica Alinson Young (campiona del món el 2016) va ser la més destacada amb un quart lloc i dos primers llocs, però va acabar empatada amb l’hongaresa Maria Erdi, de més a menys amb 1-2-3.

La classe 420, que en la Christmas Race és Open, la lideraven dues embarcacions del CN El Balís: Eduard Ferrer i Carlos de Maqua (van aconseguir dos primers llocs i un tercer lloc), seguits de Nacho Dávila i Javier Mestre. La classe convidada és la Europe, té 45 participants i el primer va ser el regatista del CN L’Estartit Oriol Piña, que va aconseguir un segon lloc i dos primers llocs. Marc Arrufat (El Balís) va ser segon amb un primer lloc i dos quarts llocs.

A 4 PUNTS

Jordi Xammar i Nico Rodríguez, campions fa un any, van acabar segons ahir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)