Més esport

D’un extrem a l’altre

Vela. La Christmas, sense vent fins després de dinar, va acabar amb ratxes de tramuntana de fins a 30 nusos

Dia de contrastos ahir en la Christmas Race. En la primera jornada, dilluns, no es va poder competir per falta de vent a causa de l’entrada d’un front. I després que dimarts es poguessin fer les regates programades, ahir tot indicava que seria una altra jornada en blanc ben bé fins després de dinar. Llavors, la tramuntana va tornar a fer acte de presència i va entrar amb una intensitat de fins a 30 nusos. Una circumstància que va permetre fer una regata en cadascuna de les classes menys en la 49er i, alhora, va provocar múltiples vogades.

Àlex Muscat (CN Garraf) va ser cinquè en la Finn i va pujar un lloc en la general per situar-se líder, amb els mateixos punts que Alessio Spadoni –el català té un triomf i l’italià cap–. Els campions de fa un any, Jordi Xammar i Nico Rodríguez (Cambrils / Vigo), van guanyar la regata del 470 masculí i s’acosten als líders, els alemanys Simon Diesch i Philipp Autenrieth, tercers després de signar el tres de tres dimarts, que van veure com el marge passava de 4 a 2 punts. En la 470 femenina les banderes negres van ser les protagonistes. En van veure les dues primeres –Jennifer Porte-Camille Hautefaye i Sílvia Mas-Patricia Cantero–, que es mantenen a dalt, i Bàrbara Cornudella i Sara López, que van baixar al quart lloc i tenen el podi a 3 punts.

El francès Frank Lavenant va ampliar el seu avantatge en la Laser Standard i té 10 punts de marge. La campiona del món el 2016, la britànica Alison Young, va tornar a guanyar la regata però l’hongaresa Maria Herdi li continua trepitjant els talons, segona, en la Laser Radial femenina. La bielorussa Tatiana Drozdovskaya, que com Young va ser als Jocs de Rio, va pujar al tercer lloc i Laura Oliva (Vilassar de Mar) és desena.

Pere Ponsetí (CN Ciutadella), que dimarts també havia fet el tres de tres, va ser segon però es manté líder de la Radial masculina. En FX, amb quatre regates dimarts i la d’ahir, ja es va poder descartar un resultat i Carla Munté i Nicole van der Velden (Cambrils) eren desenes. En la categoria amb més presència estatal entre els primers, la classe Europe, Marc Tello (El Balís) va ser el vencedor i es va situar segon, darrere el seu company de club Marc Arrufat. Patrícia Figuerola (CN L’Estartit) era tercera.

Avui és la darrera jornada de regates de classificació per a les classes olímpiques, abans de la Medal Race de demà, i s’espera que es mantingui el vent de tramuntana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)