Un debut amb bona nota

Handbol. La selecció espanyola, dirigida pel català Jordi Ribera, venç la República Txeca amb un magnífic treball coral i suma els primers dos punts en l’europeu que es disputa a Croàcia

ESPANYA 32 R. TXECA 15

ESPANYA:Pérez de Vargas, Balaguer (3), Gurbindo (2), Entrerríos (5), Cañellas (3), Rivera (5) i Aginagalde (2) –set inicial– Solé (5), Alex Dujshebaev (2), Sarmiento, Morros, Dani Dujshebaev (1), Fernández (2), Guardiola, Figueras (2) i Corrales (porter suplent).REPÚBLICA TXECA:Mrkva, Cip (1), Stehlik (1), Horak (1), Landa, Petrovsky i Hrstka (1) –set inicial– Becvar, Kotrc, Kasparek (5), Zdrahala (3), Svitak, Mubenzem (1), Kasal (1), Zeman (1) i Galia (porter suplent).PARCIALS:2-0, 4-2, 7-4, 10-5, 12-7, 16-9, 19-11, 20-12, 25-12, 28-12, 31-14 i 32-15.ÀRBITRES:Santos i Fonseca (portuguesos).

La selecció espanyola va debutar ahir en l’europeu de Croàcia deixant molt bones sensacions. Contra un equip que no figura entre els favorits al títol i que no està entre el grup de grans potències, el conjunt que dirigeix el català Jordi Ribera va fer un partit molt seriós des del primer fins al darrer instant. A velocitat de creuer, la selecció espanyola va anar obrint forat en el marcador i els txecs es van anar despenjant fins a deixar-se anar en l’equador del segon temps quan ja no tenien opcions.

En la primera part, el combinat espanyol va començar un xic fred. Molt segur en defensa, però una mica imprecís a l’hora de desplegar el talent ofensiu. Un Joan Cañellas molt inspirat en el llançament des de la distància va marcar el camí ofensiu en els primers compassos. A mesura que passaven els minuts, Espanya se sentia còmoda, guanyava fluïdesa en les circulacions i trobava molts forats en els extrems. Ferran Solé, que ahir debutava en un gran torneig internacional amb la selecció espanyola, va oferir un magnífic nivell i va encadenar tres dianes gairebé consecutives a les acaballes del primer temps. Es va sentir còmode el jugador català del Nantes, que va marcar cinc gols i va desplegar bona part del seu immens catàleg de recursos.

En el segon temps, no va oposar gaire resistència el combinat txec, que es va acabar deixant anar sotmès per una Espanya molt completa. En defensa no donaven treva els jugadors que dirigeix Jordi Ribera i en atac trobaven més facilitats a mesura que passaven els minuts. D’aquesta manera, Espanya va debutar ahir amb bona nota, va sumar els primers dos punts en l’europeu de Croàcia i ja pensa en el segon escull, Hongria.

LES REACCIONS

Sempre és complicat començar un torneig, i ho hem fet amb una bona victòria que ens dona confiança per als propers partits
L’equip m’ho ha posat molt fàcil. Vull seguir aprofitant les oportunitats i l’experiència