Atletisme

Un gener costerut

Atletisme. El 29è Cros de Vidreres reprèn el calendari del Circuit Gironí, amb la primera de les quatre curses seguides fins al 4 de febrer a Caldes

Vidreres va reprendre el Circuit Gironí amb la 29a edició del seu cros, el primer de la sèrie de quatre proves seguides que tancaran el calendari el dia 4 de febrer a Caldes de Malavella; després de passar per Maçanet de la Selva –es proclamaran els campions gironins de cada categoria– aquest diumenge que ve i per Riudellots el següent. La pluja va respectar el programa de curses, sobre un terreny pesat per l’aigua acumulada i en un circuit ràpid i revirat alhora. En les categories absolutes es corria en la modalitat curta: 5.500 metres en la masculina (tres voltes grans) i 4.100 en la femenina (mitjanes).

La primera

Àngel Mullera va mantenir la tirania del Lloret-la Selva en aquesta edició del Circuit Gironí. Perquè entre l’atleta olímpic a Londres i bronze europeu en 3.000 obstacles i el mundialista Jonathan Romeo s’han repartit el triomf en sis de les set curses disputades –a la cita de Girona no hi eren, perquè corrien la Jean Bouin–. Fins i tot a Sant Hilari van entrar junts, agafats de la mà, si bé el triomf va ser per a Mully, que amb el d’ahir n’ha aconseguit tres. Mullera, que va fer la seva millor marca personal en els 10.000 en la cursa dels Nassos, el 31 de desembre a Barcelona, corria la seva primera cursa aquest 2018, i diumenge que ve té previst tornar a la capital catalana per mirar de rebaixar el seu registre (30:10) en la cursa de Sant Antoni, campionat de Catalunya. El lloretenc, amb molt volum d’entrenament a les cames i alguna molèstia al soli, va fer un inici conservador i fins i tot va deixar que Jordi Rabionet, segon, marxés al davant i liderés la cursa en solitari fins superat el primer pas per meta. En el segon, Mullera ja duia el gironí a rebuf, i en el tercer i últim, va entrar-hi amb gairebé mig minut d’avantatge. Un minut després va arribar el tercer, el promesa del Palafrugell Mourad El-Krichi; millor de la seva categoria com el júnior també del Palafrugell Gerard de la Cruz, quart absolut. Les també júniors Clara Aulinas (CN Olot) i Araya Monroy (CA Palafrugell) van ser les millors de la cursa femenina, sense les seves dominadores habituals perquè eren a Sabadell; seguides de la veterana Anna Martínez (CN Banyoles).