Handbol

Pere Arnau: “És un orgull que Xavi Pascual et truqui”

Handbol. El lateral de l’Augi Sarrià, convocat per l’entrenador blaugrana per al partit de la selecció de diumenge a Granollers, admet que seria un somni veure Catalunya en un europeu

Pere Arnau és un dels jugadors més destacats de l’Augi Sarrià i gràcies a la seva trajectòria ha estat convocat amb la selecció catalana absoluta per jugar el partit solidari que l’equip de Xavi Pascual disputarà diumenge a Granollers contra el Fraikin (18.15 h). Tot i que no es tracta d’un duel internacional, el jove jugador està il·lusionat per participar-hi: “Primer de tot, que un entrenador com Xavi Pascual et truqui ja et fa estar orgullós i després sé que podré jugar al costat de jugadors de l’Asobal i això sempre és un al·licient més.”

Arnau, de 20 anys, va jugar en les categories inferiors del Barça quan era infantil i cadet, i coincidirà en la selecció amb companys de generació com Xavier Castro i Gerard Carmona, que ara juguen a l’Asobal. El lateral admet que també ha rebut ofertes per fer el salt a l’handbol professional, fins i tot a França, però que no les ha vist prou consistents encara: “Estava a la Masia i vaig tornar a Sarrià perquè m’enyorava i ara encara prioritzo els estudis i la família.” Arnau ha parlat amb el seu excompany Natan Suárez, que ha fet el salt a l’Agustinos. “Si vas a un equip professional la perspectiva canvia, tot és handbol, handbol i handbol.”

El lateral no amaga que seria un “somni” veure Catalunya jugar un campionat d’Europa com el que s’està jugant aquests dies a Croàcia. “Ara a la selecció espanyola ja hi tenim molts jugadors, però n’haurien d’entrar de nous. En tot cas, segur que donaríem guerra; el nivell de l’handbol català és altíssim.”

Arnau, que al Sarrià és un dels llançadors de l’equip, també reconeix que l’handbol gironí passa un excel·lent moment. “La feina a la base a Sarrià i Bordils està donant fruits, i no només pels jugadors que estem en els primers equips sinó pels que exportem a clubs professionals”, explica el lateral, a qui va “sobtar” la decisió del jugador de Sarrià Joan Saubich no només de deixar el Barça sinó l’esport professional. “No he parlat amb ell però entenc que tothom pot canviar de prioritats a la vida”, afirma.

Una de les baixes de la selecció catalana és la d’Eduard Nonó (Bidasoa), que va ser la figura del Catalunya-Qatar de la temporada passada, partit en què va fer el gol de la victòria en l’últim instant (28-27). Els compromisos amb el seu equip li impedeixen viatjar fins a Catalunya.

El partit de la selecció forma part dels actes solidaris de la campanya Somriures que curen, que organitzen la Mútua de Granollers i el BM Granollers.

Tres de Bordils

El Bordils també estarà representat en el duel per tres dels seus jugadors més rellevants: el porter Jordi González, el lateral Arnau Palahí i el pivot Joan Vilanova. L’entrenador Pau Campos, fins a la temporada passada màxim responsable de l’equip, debutarà com a seleccionador femení absolut.

EL FUTUR

Ha tingut ofertes per fer el salt a l’handbol professional però no l’han convençut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)