Handbol

Handbol

barça

N’Guessan torna a Barcelona

Handbol. El lateral francès es perdrà la resta de l’europeu de Croàcia per una lesió al lligament encreuat anterior del genoll esquerre, que l’obligarà a fer repòs durant dues setmanes

El jugador francès del Barça Lassa Timothey N’Guessan ha dit adeu a l’europeu de Croàcia. El lateral es va fer un esquinç al genoll esquerre en un xoc contra un rival durant l’últim partit de la primera fase contra Bielorússia a conseqüència del qual li va quedar afectat el lligament encreuat anterior. Les proves que li van fer a l’hospital de Zagreb revelen que la lesió no és greu, però necessitarà un mínim de dues setmanes de repòs perquè cicatritzin les microruptures provocades a l’articulació. N’Guessan farà la recuperació sota la tutela del FC Barcelona. El lateral francès es va lesionar dimarts, dos dies després d’haver estat escollit el jugador més valuós en el partit contra Àustria (26-33), en què va marcar 7 gols.

La baixa de N’Guessan deixa la posició de lateral esquerre de França encara més limitada d’efectius. El combinat bleu ja no havia pogut disposar en aquest campionat ni de Mathieu Greville ni d’Olivier Nyokas, lesionats. Nikola Karabatic queda, per tant, com a únic jugador específic per a aquesta posició.

Infermeria blaugrana

Pel que fa al Barça, N’Guessan s’afegeix a la llista de jugadors lesionats a la primera línia: Lasse Andersson va recaure de la lesió dels lligaments del genoll esquerre al setembre i no se l’espera fins a final de curs; Jure Dolenec, amb el menisc extern del genoll dret afectat, va passar per la sala d’operacions al novembre, i al febrer hauria d’estar recuperat; i Wael Jallouz té una lesió a la tíbia de la cama esquerra i ja no ha estat convocat amb Tunísia per competir en el campionat africà. En principi, també hauria d’estar recuperat el mes vinent.

La fase preliminar de l’europeu va acabar dimecres amb nou dels deu jugadors del FC Barcelona Lassa –cinc amb Espanya, tres amb França, un amb Macedònia i un amb Islàndia– classificats per a la fase principal, la que dona accés a la pugna per les medalles. L’aportació d’Aron Pálmarsson –dotze gols en tres partits– no va ser suficient perquè Islàndia pogués evitar el quart i últim lloc del grup A, amb seu a Split. Tot i el bon inici amb la victòria contra Suècia (24-26), a l’equip illenc li han acabat passant factura les derrotes contra Croàcia (22-29), l’amfitrió, i, sobretot, el decisiu partit contra Sèrbia (29-26).

Mem, en el set ideal

Des de l’òptica blaugrana, si alguna cosa ha evidenciat la primera fase del campionat és que l’ascendència del jove lateral Dika Mem al Barça s’ha traslladat també al combinat bleu. Amb 15 gols –nou en el partit contra Bielorússia–, Mem s’ha convertit en el màxim golejador del conjunt gal i ha estat el quart jugador amb més minuts sobre la pista. Mem va tenir un paper testimonial en el mundial de França –va entrar a última hora per la lesió de Luka Karabatic–, però en aquest europeu està brillant amb llum pròpia, tal com ho fa en les files del Barça, i ja s’ha convertit en un dels homes clau del poderós equip de Didier Dinart, en què el també blaugrana Cédric Sorhaindo continua sent un baluard en defensa. L’efectivitat de l’explosiu lateral francès, de només 20 anys, li ha valgut un lloc en el set ideal de la primera fase. Els altres escollits són: Mikael Appelgren (Suècia), com a porter; Kristian Bjornsen (Noruega), com a extrem dret; Miha Zarabec (Eslovènia), com a central; Ondrej Zdrahala (República Txeca), com lateral esquerre; Uwe Gensheimer (Alemanya), com a extrem esquerre; i Jesper Nielsen (Suècia), com a pivot.

Encara en l’àmbit blaugrana, en l’última jornada de la fase preliminar també va destacar el porter Borko Ristovski, que amb 12 aturades i un 36% d’efectivitat, va resultar clau en l’empat de Macedònia contra Alemanya. L’equip balcànic, líder del grup 2 amb 3 punts, serà el rival d’Espanya diumenge, en què Ristovski es trobarà amb els seus companys al Barça, Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Viran Morros, Valero Rivera i Aitor Ariño.

Handbol. Lliga de Campions Grup A

Pos. Equip PTS PJ G E P GF GC
1 Vardar 18 10 8 2 0 271 224
2 Nantes 15 10 7 1 2 292 277
3 Barça Lassa 12 10 5 2 3 297 274
4 Rhein-Neckar 12 10 4 4 2 287 268
5 Pick Szeged 9 10 4 1 5 297 286
6 Kristianstad 6 10 2 2 6 252 302
7 Wisla Plock 4 10 1 2 7 268 293
8 Zagreb 4 10 1 2 7 250 290
Darrera actualització: 02-12-2017 22:30:04
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)