Més esport

jocs olímpics d'hivern

El COE anuncia avui l’equip per als Jocs

Olimpisme. Castellet i Mirambell ja tenen el bitllet olímpic i Salarich podria ser el tercer català classificat

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) anunciarà avui l’equip que participarà en els Jocs Olímpics d’hivern de Pyeongchang, que serà d’entre deu i tretze esportistes. Només tres serien catalans, un cop confirmat que les esquiadores Júlia Bargalló i Núria Pau no compleixen els requisits per ser seleccionades. Qui ja tenen plaça assegurada són la surfista Queralt Castellet, que competirà en els seus quarts Jocs en la modalitat de migtub, i el pilot Ander Mirambell, que competirà en els seus tercers Jocs en la modalitat de tobogan. Una tercera plaça seria per a Quim Salarich, un dels dos esquiadors que compleixen els criteris mínims per participar en els Jocs. La participació de l’osonenc, que no ha estat mai olímpic, depèn de les places d’esquí alpí de què finalment disposi l’equip espanyol. Si en són dues hi podran anar tant ell com el basc Juan del Campo, que també ha superat la preselecció. Però si l’equip espanyol finalment només disposa d’una plaça un dels dos quedaria descartat per als Jocs. Salarich, a priori, comptaria amb un avantatge respecte a Del Campo, ja que, en espera de l’última actualització, ocupa un lloc millor en el rànquing FIS d’eslàlom (75è pel 120è lloc del basc).

Ja siguin dos o tres els representants catalans que viatgin a Corea del Sud, el que és segur és que la participació catalana en aquests Jocs serà la més baixa des dels que es van disputar a Salt Lake City el 2002, en què no hi va haver cap esportista català. Quatre anys després, en els Jocs Olímpics de Torí, n’hi va haver sis. En els Jocs de Vancouver 2010, amb vuit catalans, hi va haver la segona representació catalana més alta en uns Jocs d’hivern, després dels que es van fer a Grenoble el 1968 (11 catalans). Fa quatre anys, en els Jocs de Sotxi, hi va haver set esportistes catalans.

Els Jocs de Pyeongchang es disputaran entre el 9 i el 25 de febrer.

Fourcade, amb l’equip francès

La participació catalana s’ampliarà gràcies a la selecció de Martin Fourcade per a la delegació francesa. El biatleta de la Llaguna serà l’abanderat del seu equip i el principal favorit de la seva especialitat. Vencedor de les sis últimes copes del món, el català també té en el seu palmarès dos ors i dues plates olímpiques. El seu germà Simon també està pendent de segellar la classificació per a Pyeongchang en els campionats d’Europa de biatló, que aquesta setmana es fan a Ridnaun (Itàlia).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)