Curtcircuit d’Espanya

Handbol. El conjunt de Jordi Ribera va anar sempre a remolc d’Eslovènia, però encara depèn de si mateix i avui accedirà a les semifinals de l’europeu si derrota la selecció alemanya

Eslovènia 31 espanya 26

ESLOVÈNIA:Kastelic; Marguc (5, 3 p.), Kavticnik (3), Blagotinsek (4), Mackovsek (4), Cingesar (2), Zarabec (2) –equip inicial–; Skok (p.s.), Verdinek (2), Janc (3), Potocnik, Bezjak (2), Zabic (2), Mlakar (2), Leban i Suholeznik.ESPANYA:Gonzalo; Solé (6, 1 p.), Gurbindo (1), Sarmiento (1), Cañellas (1), Rivera (3, 1 p.), Aginagalde (1) –equip inicial–; Corrales (p.s-), Balaguer, A. Duixebàev (2), Entrerríos (3), Viran (1), D. Duixebàev (1), Ariño (1), Guardiola (1) i Figueras (4).PARCIALS:2-2, 5-4, 6-7, 9-10, 10-10, 13-12; 18-15, 22-17, 25-18, 27-21, 29-25 i 31-26.ÀRBITRES:Din i Dinu. Exclusions: Blagotinsek (6’ i 47’), Kavticnik (8’), Zarabec (10’), Zabic (29’), Janc (38’), Mackovsek (51’) i Leban (53’), per part d’Eslovènia. Targeta vermella per a Viran, per tres exculisions (29’, 40’ i 50’).PÚBLIC:Uns 4.000 espectadors.

La selecció de Jordi Ribera es va tornar a encallar contra el conjunt eslovè, que va saber jugar millor les seves cartes i va provocar un curtcircuit en el balanç ofensiu espanyol. Tot i l’ensopegada, la derrota in extremis de Macedònia contra la República Txeca –Tomas Mrkva va aturar un penal a Denis Manaskov amb el rellotge a zero (24-25)– fa que el combinat estatal encara depengui d’ell mateix per ser a les semifinals. Espanya entrarà en la lluita per les medalles si avui és capaç de superar Alemanya (20.30 h per TdP), vigent campió europeu i que arribarà a la cita molt més fresc després de dos dies sense jugar.

La posada en escena va ser eslovena. Veselin Vujovic va plantejar una defensa 6-0 i va sorprendre amb la inclusió del jove porter de 21 anys Urh Kastelic, acabat d’arribar al campionat, a l’equip titular. El conjunt espanyol no es trobava còmode ni en defensa ni en atac, i Jordi Ribera es va veure forçat a demanar temps mort en el minut 8 (5-2). Tres exclusions gairebé consecutives van donar aire a l’equip estatal, que amb els gols de Gedeón Guardiola i Viran Morros a porteria buida, i la inspiració de Ferran Solé, des de l’extrem o en desdoblaments, van capgirar la situació amb un parcial de 0-4 (6-8). Les forces es van equilibrar i en l’intercanvi de cops en va sortir momentàniament vencedor l’equip eslovè gràcies a un gol de fly de Borut Mackovsek (13-12).

Després de la represa, Ribera va apostar per Rodrigo Corrales a la porteria, però la situació no va canviar i amb un parell de contraatacs Eslovènia va tornar a obrir una bretxa de tres gols (18-15). El tècnic sarrianenc va intentar desconnectar el joc del rival amb una defensa 5-1, però la talentosa primera línia eslovena, amb Miha Zarabec al quadre de comandament, continuava amb el ritme de joc sota control. Espanya, tocada, va caure en la precipitació i el rival va aconseguir un màxim avantatge de 7 gols (25-18). Gonzalo va tornar a la porteria i amb les seves intervencions va impulsar la tímida reacció espanyola. Tres gols consecutius de Solé, Figueras i Àlex Duixebàev donaven esperances al conjunt de Ribera (28-25) encara amb més de 5 minuts de joc. Vujovic va intentar estroncar la remuntada amb el canvi de porter i Matevz Skok va respondre aturant un penal a Solé, que amb tres minuts de partit per disputar-se i quatre gols de diferència ja va resultar definitiu.

LES FRASES

La primera part ha estat ajustada, però en la segona quan s’han escapat de cinc hem perdut el control. Ens costa anar a remolc
A veure en quines condicions juguem contra Alemanya, però l’equip sabrà respondre