La bona defensa és el camí

Handbol. El Bordils fa un partit molt seriós al darrere i aconsegueix la segona victòria consecutiva contra l’Agustinos, un rival directe per la permanència al qual també guanya el ‘goal average’

BORDILS 28 AGUSTINOS 21

HANDBOL BORDILS:González, Mach (4), Reixach, Márquez (6), Combis (3), Palahí (6), Masó (1), Comas (1), Vilanova, Oliver, Moreno (2), Montes, Martínez (4), Hospital (1) i Fornès.AGUSTINOS ALACANT:Padilla, Montoya (4), Mirallave (5), Villa (1), Soriano, Bernabéu (2), Bueno, Recio (2), Jimeno (3), Stankovic, Valenzuela, Moll (4), Martín i Martínez.PARCIALS:1-1, 3-3, 5-4, 7-4, 9-4, 11-7; 14-11, 16-14, 19-15, 23-16, 25-18 i 28-21.ÀRBITRES:Ansoleaga i Izquierdo.

La propera (04-02-18)

Amenábar-Cisne; Sinfín-Bordils; Agustinos-Ciudad Real; Viveros Herol-Barça B Lassa; Covadonga-Los Dólmenes; Madrid-Lanzarote; Villa de Aranda-Torrelavega; Palma del Río-Alcobendas.

El Bordils va aconseguir la segona victòria consecutiva (28-21) i la tercera en quatre partits contra l’Agustinos d’Alacant, un rival directe en la lluita per la permanència al qual, a més, guanya l’average (22-21 en la primera volta). El Bordils va plantejar un partit molt seriós en defensa, especialment en la primera part, en què va plantar una paret davant la porteria.

Potser l’Agustinos va dur la iniciativa en els primers minuts, perquè als blanc-i-verds els va costar marcar –dos gols des de la frontal d’Uri i dos de Mach al contraatac van ser un botí molt pobre en 12 minuts–. Quan el sistema va començar a rutllar, però, l’eficiència del Bordils va ser absoluta. Els alacantins van quedar clavats en els quatre gols (3-4, 11’) i van tenir una sequera de 14 minuts, durant els quals els locals van fer un parcial de 6-0 i es van posar a cinc gols. Si no era la defensa la que frenava les aspiracions visitants, era Jordi González el que evitava que la pilota anés a parar entre els tres pals. En el minut 19, el porter visitant hauria pogut ser expulsat quan va voler tallar un contraatac de Moreno fora de l’àrea, però els àrbitres van interpretar que no havia arribat a tocar el jugador del Bordils.

L’Agustinos va tallar la sequera gairebé en el minut 25 i, tot i posar-se a tres (9-6, 28’), Mach i Combis –en l’últim segon abans del descans– van frustrar qualsevol reacció visitant, que va quedar amb només set gols.

El partit va agafar ritme en el segon temps, i això, d’entrada, semblava que beneficiava l’Agustinos. Amb el seu porter aturant-ho tot en els primers minuts, els alacantins van tenir ocasió de posar-se a un sol gol en dues jugades –en 9 minuts, van fer els mateixos gols (set) que en tota la primera part–, però Comas va estar molt encertat en un penal i Palahí, molt potent en atac (sis gols en el segon temps).

El marcador de l’Agustinos va tornar a quedar clavat en el minut 9 (16-14) i el Bordils ho va aprofitar per obrir un altre forat de cinc quan faltaven 15 minuts per al final. Uri Márquez va assolir l’avantatge màxim cinc minuts després (24-16). Ja només faltava gestionar el resultat. L’Agustinos va abaixar els braços i va admetre la superioritat del Bordils, que visitarà el Sinfín la setmana que ve.

Hem assimilat els criteris defensius que treballàvem durant la setmana. A ells cada atac els ha costat un minut per fer un llançament
Sabíem que el partit no ens el podien guanyar si atacaven pels extrems. Hem defensat bé i hem atacat amb calma
Han estat seixanta minuts molt bons. Guanyem un rival directe i tenim l’‘average’ a favor