Natació

Natació

campionat de Catalunya

Repòquer de Belmonte

Natació. La campiona olímpica i mundial Belmonte va vèncer en els 1.500 lliures i va sumar el cinquè triomf al campionat de Catalunya, en què també van destacar la bracista Vall i el Sant Andreu

El campionat de Catalunya de natació, una prova emmarcada en el dins del circuit català de trofeus de natació i amb el cartell més luxós de les últimes edicions, va abaixar el teló ahir a Terrassa. Els referents, amb la campiona olímpica Mireia Belmonte al capdavant, van complir els pronòstics i van dominar les seves curses, encara que sense marques vistoses, un fet normal tenint en compte el moment de la temporada. La badalonina va ser la més ràpida en els 1.500 lliures i es va imposar per vuit segons a la seva companya a la selecció espanyola, Jimena Pérez. Aquesta va ser la seva cinquena victòria a Terrassa. Anteriorment, havia guanyat els 400 lliures, els 200 estils, els 800 lliures i els 400 estils.

Una de les finals més atractives va ser la dels 200 braça amb la presència de dues referents internacionals: Jessica Vall (Sant Andreu), l’actual campiona d’Europa de la distància en piscina curta, i Marina Garcia (Sabadell), exsubcampiona continental. Ara mateix, però, el duel de bracistes el domina amb autoritat l’andreuenca. Garcia va ser lleugerament més ràpida en els primers 50 metres (34.23 pels 34.73 de la rival), però les tornes van anar canviant amb el pas dels metres. Vall es va situar líder en els següents cinquanta metres i ja no va cedir la posició d’honor. Vall ha dominat les tres distàncies de les proves de braça amb solvència. On es va viure una cursa encara més renyida va ser en els 200 lliures femenins. La castellonenca del Sant Andreu, Lidón Muñoz va derrotar l’illenca del club amfitrió, Melani Costa, per tan sols set centèsimes.

El Sant Andreu va tornar a demostrar que és el club més en forma de l’estat. Va encapçalar la classificació final amb autoritat –Sant Andreu (2.629 punts), Sabadell (1.703), Barcelona (1.642)– i també va ser el primer en la masculina i la femenina. Aquest domini el va traslladar a la piscina en l’última prova del campionat de Catalunya a Terrassa en adjudicar-se les proves de relleu 4x100 estils en categoria masculina i en la femenina. En categoria júnior, el CN Mataró va ser el campió. Mentre que Vall va ser la guanyadora del Trofeu Ciutat de Terrassa juntament amb Miguel Duran.