Esquí

Esquí alpí

Jocs Olímpics d'Hivern de Pyeongchang 2018

En el temps afegit

Esquí alpí. Quim Salarich aconsegueix la classificació olímpica a última hora gràcies a la reordenació de places de la federació internacional. Participarà en l’eslàlom del 22 de febrer

Quim Salarich participarà finalment en els Jocs Olímpics de Pyeongchang gràcies a la plaça addicional que ha rebut la delegació espanyola. L’osonenc va conèixer la notícia només tres dies abans de la inauguració dels Jocs, quan ja tenia coll avall que no podria competir-hi. D’entrada havia quedat fora de l’equip espanyol perquè l’única plaça disponible va ser adjudicada al basc Juan del Campo. Salarich quedava en espera que una possible reordenació de places de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) n’atorgués una més a l’equip espanyol, com finalment va passar.

Salarich era a casa seva, a Malla, quan va conèixer la notícia. Va ser el mateix president de la Federació Espanyol d’Esports d’Hivern, el català May Peus, qui el va trucar ahir, a les nou del matí, per informar-lo de la seva classificació olímpica. “Encara dormia i m’han despertat per donar-me la millor notícia”, va explicar l’esquiador osonenc. Ahir mateix va agafar un AVE en direcció a Madrid per participar en la roda de premsa que a la tarda hi va haver a la seu del Comitè Olímpic Espanyol (COE), juntament amb els surfistes Lucas Eguibar, Regino Hernández i Laro Herrero. “Vaig als Jocs amb una motivació extra, perquè és una notícia que ja no m’esperava. Sé que a la federació han treballat molt per aconseguir aquesta plaça. Hi ha hagut sort, perquè algun país ha caigut al final, no sé per quin motiu. I vull aprofitar aquesta oportunitat per donar el millor de mi mateix”, explicava eufòric.

Estrena olímpica

Aquest serà el debut olímpic de l’esquiador osonenc, de 24 anys. La seva estrena no es produirà fins al dia 22 de febrer en la prova d’eslàlom, la seva especialitat. Salarich ocupa el lloc 80 en el rànquing FIS d’aquesta disciplina. El 30 de gener passat va guanyar l’eslàlom FIS disputat a Les Gets i també va acabar segon en l’eslàlom FIS que va tenir lloc el novembre passat a Diavolezza. Salarich també acumula experiència en grans competicions internacionals. S’ha classificat dos cops per a la segona mànega d’un campionat del món. En el de Vail, el 2015, va acabar 30è en la prova d’eslàlom i tot just l’any passat, en el mundial de Saint-Moritz va millorar cinc llocs aquest resultat en la mateix prova (25è). Abans de marxar a Corea del Sud, Salarich té previst disputar dues proves més de la copa d’Europa el 15 i 16 de febrer. El mateix dia 16, a la nit, viatjaria cap a Pyeongchang.

Amb la plaça confirmada per a Quim Salarich, la representació catalana en els Jocs Olímpics de Pyeongchang s’eleva fins a cinc esportistes. Amb l’equip espanyol també hi competiran la surfista Queralt Castellet (migtub) i el pilot Ander Mirambell (tobogan). En representació de la delegació francesa hi viatjaran els germans nord-catalans Martin i Simon Fourcade (biatló).

LES REACCIONS

Vaig als Jocs amb una motivació extra, perquè és una notícia que ja no m’esperava. S’ha treballat molt per aconseguir la plaça
Estic molt agraït a la federació per aquesta plaça. Espero correspondre amb un resultat espectacular
Quim Salarich
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)