Esquí

Queralt Castellet acaba 5a i lluitarà per les medalles als JJ.OO. de PyeongChang

La rider catalana s’ha classificat per a la final de Halfpipe (snowboard) dels Jocs Olímpics, que disputarà la pròxima matinada.

Amb una puntuació de 71.50, registrada en la primera de les dues rondes classificatòries, Queralt Castellet ha aconseguit aquesta passada matinada el bitllet per a la final dels Jocs Olímpics d’Hivern de PyeongChang en Halfpipe (snowboard). Un resultat que la quatre vegades olímpica ha qualificat “d’aposta intel·ligent per passar amb seguretat”.

El vent ha estat present en una classificació a dues rondes on Castellet s’ha mostrat prudent però sòlida. “Als entrenaments estàvem intentant uns trucs a la part baixa que no sortien així que vam decidir treure un truc més segur i potenciar els difícils com el back side 9, que sóc l’única a la competició que el fa i és on m’han valorat” analitzava l’esportista de Sabadell. “M’agraden els trucs amb amplitud però avui el vent m’ha obligat a limitar l’altura”.

Per davant de Castellet, les millors classificades han estat la nord-americana Chloe Kim, de només 17 anys, que ha registrat les dues millors puntuacions en ambdues mànegues amb una millor puntuació de 95.50, mentre que la xinesa Jiayu Liu ha estat segona amb 87.75 i la japonesa Haruna Matsumoto, tercera amb 84.25.”El grup de favorites és bastant extens per a les finals i en aquest esport depens molt del dia que tinguis” reflexiona Castellet.

Amb les 12 millors riders classificades, tot està llest per a la celebració de la final, que tindrà lloc demà dimarts a partir de les 10.00 a Corea del Sud (2.00 de la matinada a Catalunya). La prova es podrà seguir en directe per Eurosport i DMAX i constarà de tres rondes, amb el mateix sistema de puntuació que la fase classificatòria.

Una final en què, segons les previsions meteorològiques, les riders no patiran tant el vent com avui i on Queralt Castellet exhibirà els seus millors trucs amb l’objectiu de penjar-se al coll la seva primera medalla olímpica. Una final que promet emocions fortes.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)