Esport i política

Jocs Mediterranis Tarragona 2018

conflicte diplomàtic

Espanya no tramita els visats de l’equip de Kosovo

Jocs del Mediterrani. El comitè organitzador i el comitè olímpic del país, no reconegut pel govern espanyol, s’han queixat al COI

El director adjunt del COI, Pere Miró, ha revelat que Espanya no està tramitant els visats als esportistes kosovars inscrits en els Jocs del Mediterrani (Tarragona, 22 juny-1 juliol), tal com han informat tant el comitè olímpic de Kosovo com l’organització dels Jocs del Mediterrani.

“Tant el comitè olímpic de Kosovo com l’organització que posseeix els Jocs del Mediterrani, han contactat amb nosaltres per informar-nos. Si és una situació que és certa, que espero que no ho sigui, és preocupant”, ha dit Miró en declaracions a RAC1.

Miró ha recordat que les regles internacionals en aquest sentit són molt clares: “L’esport gaudeix d’una resolució de Nacions Unides del 2014 segons la qual es reafirma l’autonomia de l’esport i aquesta resolució, que parla de l’autonomia de l’esport, està signada per tots els membres de Nacions Unides, inclosa Espanya, i això ve a respectar aquest caire particular de l’esport”.

Al respecte ha recordat que gràcies a aquesta resolució, “mai últimament” han existit problemes en aquest sentit, encara que “els països en qüestió no tinguin relacions diplomàtiques ni es reconeguin uns a d’altres com tals”.

“Es pot parlar de qualsevol mena de relació, del conflicte araboisraelià, del de Kosovo. Per exemple, un dels estats que no reconeix Kosovo com a país és Rússia”, ha comentat Miró.

El director general adjunt del COI ha recordat que fa un any es va celebrar a Rússia un Mundial de judo: “Els russos, malgrat ni tenir relacions diplomàtiques amb Kosovo ni reconèixer-lo com a Estat, gràcies a la resolució de Nacions Units (van permetre que) els atletes de Kosovo participessin, se’ls van donar vises i se’ls va permetre desfilar amb la seva bandera”.

“Si això va passar a Rússia, no dubto que l’Estat espanyol serà capaç de fer el mateix dins del respecte de les lleis i les constitucions”, ha comentat.

Miró ha dit que “fa bastant temps”, el COI, per mitjà del seu director general, va enviar una carta a Íñigo Méndez de Vigo, ministre espanyol d’Educació, Cultura i Esport, en la qual s’avisava d’aquesta situació, però que fins ara no hi ha hagut resposta.

El COI, segons Miró, espera que es respecti la resolució de Nacions Unides: “Hi ha exemples de com s’actua quan les coses no es respecten”, ha dit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)