Esquí

Hirscher es rescabala amb l’or en la prova combinada

Esquí alpí. L’austríac, que té el rècord de títols de la copa del món i quatre títols mundials, encara no havia guanyat cap cursa olímpica

Marcel Hirscher, l’esquiador més brillant d’aquest segle, tenia un deute pendent. El seu palmarès d’escàndol contenia sis títols absoluts de la copa del món –rècord absolut– i quatre medalles d’or mundials, però encara cap campionat olímpic. La plata en l’eslàlom de Sotxi era la seva única medalla en uns Jocs, i dos cops més –en els gegants de Sotxi i Vancouver– havia quedat a les portes del podi amb un quart lloc. L’or, però, se li resistia, fins que ahir va posar remei a aquest dèficit amb la victòria en la prova combinada.

L’austríac va acabar dotzè en la primera mànega, la del descens, amb un temps d’1:20.56 i a 1:32 del líder provisional, l’alemany Thomas Dressen. Un resultat molt ben valorat per Hirscher, tenint en compte que aquesta no és, ni de bon tros, la seva especialitat. “Definitivament, és el millor descens que he fet mai”, admetia. La retallada del recorregut a causa del vent el va beneficiar, sens dubte, atès que quedava menys marge per perdre temps. El recital de Hirscher va arribar en l’eslàlom, la prova més tècnica i la seva principal especialitat. Va guanyar la mànega amb un temps de 45.96, que només va ser una mil·lèsima millor que el del francès Victor Muffat-Jeandet. El temps global de Hirscher va ser de 2:06.52, i va deixar el segon classificat, el francès Alexis Pinturault, quatre cops campió de la copa del món de l’especialitat, a 23 mil·lèsimes. Muffat-Jeandet es va assegurar la seva primera medalla olímpica amb el bronze.

“Ja m’he tret la pressió de sobre”, admetia Hirscher després de la prova. “Tothom deia que tinc una bona carrera, però que em faltava una medalla d’or olímpica”, hi va afegir abans de mostrar-se més que satisfet del resultat en una prova en què no era un dels principals favorits. “Per ara encara no sento aquesta medalla d’or com a real”, reconeixia. Ara l’esperen les dues proves tècniques, el gegant (diumenge 18) i l’eslàlom (dijous 22), en les quals sí que serà el favorit absolut: “Estic sorprès després d’aquest descens increïble. En el gegant i l’eslàlom hauria de ser més fàcil. Ja no tinc pressió.”

LES REACCIONS

Tota la gent esperava que guanyés una medalla d’or, especialment a Àustria, el meu país, on l’esquí és molt important
Ha estat un descens increïble, crec que el millor de la meva carrera. Estic molt content amb aquest resultat
Marcel Hirscher
Sabia que tot es decidiria en l’eslàlom. Ho he fet bé, però alguns errors potser m’han costat dues dècimes
Alexis Pinturault
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)