Més esport

jocs olímpics d'hivern

Surf de neu

Vol cap al diploma

Surf de neu. Queralt Castellet acaba setena en la final de migtub de Pyeongchang i aconsegueix el segon diploma olímpic d’un esportista del Principat en uns Jocs d’hivern

Queralt Castellet va aconseguir un diploma olímpic gràcies al setè lloc en la final olímpica de migtub de Pyeongchang. Aquest és el segon diploma de la història que un català del Principat guanya en uns Jocs d’hivern, després del quart lloc de Jordi Font en la prova de cros de Torí 2006. El setè lloc de la rider vallesana és el seu millor resultat en quatre participacions olímpiques –de les quals, tres finals–, i supera l’onzena posició aconseguida fa quatre anys a Sotxi.

Amb una puntuació de 67.75 feta en la segona de les tres baixades –només puntuava la millor–, la sabadellenca no va poder acostar-se a les posicions d’un podi molt anhelat. “En la tercera baixada tenia la ronda, però no m’ha sortit. Venia a planxar-la, però he caigut i, per tant, no l’he aconseguida. Així que el diploma està bé, però no era l’objectiu”, reconeixia Castellet amb certa decepció després de la prova. La vallesana tenia serioses aspiracions de fer medalla. Fa només un mes es va imposar a set de les onze rivals que va tenir ahir –inclosa la campiona olímpica, la nord-americana Chloe Kim– en la prova de la copa del món que va guanyar a Snowmass. Castellet té en el seu palmarès una plata en el mundial del 2015, any en què va morir el seu entrenador i company sentimental, Ben Jolly. Després d’uns mesos apartada del surf de neu, la catalana va tornar a la competició amb un nou entrenador, l’australià Benjamin Bright, germà de Torah Bright, qui va ser campiona olímpica de migtub a Vancouver i subcampiona a Sotxi.

Mala recepció

Castellet, que s’havia classificat per a la final amb la cinquena millor puntuació, va seguir una estratègia consistent a afegir més dificultat en cada baixada. En la primera (59.75) es va posar sisena de manera provisional, lluny de les posicions de podi i, especialment, del lideratge de la jove (17 anys) Chloe Kim (93.75). En la segona baixada va afegir al seu repertori un frontside 1.080 (tres girs sencers) i va millorar fins al 67.75, insuficient, però, per moure’s de la sisena posició.

En la tercera i última baixada va posar tota la carn a la graella. Abans de sortir, assajava el backside 9, truc que poques rivals dominen i que no li havia sortit bé en els entrenaments previs a la final. Aquest cop la va clavar ja en el primer moviment, i va continuar una baixada neta i amb amplitud fins que va encarar el frontside 1.000, en què va fer una mala recepció. “Venia amb velocitat, he donat massa impuls a l’inici del salt i me n’he anat al pla amb una mala recepció. Això m’ha perjudicat”, admetia Castellet. Els jutges van valorar la baixada amb la seva pitjor puntuació (43.75), i perdia un lloc al final de la mànega.

Chloe Kim, coreana d’origen, no va tenir rival. El seu resultat en la primera baixada (93.75) ja li valia l’or, però en l’última, i ja amb el títol assegurat, encara va millorar fins als 98.25. La xinesa Liu Jiayu va ser qui més s’hi va acostar, amb el 89.75 de la segona mànega. La també americana Arielle Gold es va assegurar el bronze en la tercera mànega (85.75) i va rellevar del podi la seva compatriota Kelly Clark, bronze a Sotxi i Vancouver i or a Salt Lake City.

LES REACCIONS

La ronda no l’he pogut planxar, he caigut en un dels trucs. Contenta d’haver competit i de donar el millor de mi mateixa
El diploma olímpic està bé, però no era l’objectiu. Estic en una bona línia i puc arribar més lluny
Queralt Castellet
SETENA CLASSIFICADA
Estem molt satisfets amb la Queralt. Un diploma olímpic és un resultat molt bo
May Peus
PRESIDENT DE LA FEDI
Ha estat emocionant, tot això em supera. És un gran honor ser campiona olímpica
Chloe Kim
cAMPIONA OLÍMPICA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)