Esquí

Grandvalira meeting point de l’esquí alpí i l’skimo durant el mes de febrer

L’estació més gran del sud d’Europa acull la Mític Àliga aquest dissabte 17 de febrer i l’Andorra Skimo6 el dia 24

Grandvalira encara els propers dos caps de setmana amb dues cites esportives que esdevindran el focus de l’esquí alpí popular i l’esquí de muntanya amb la celebració de la Mític Àliga (17 de febrer) i l’Andorra Skimo, la travessa dels refugis (24 i 25 de febrer). Tanmateix, després de les nevades de les darreres setmanes, l’estació continua amb l’obertura del 100% de la superfície esquiable i de tots els serveis a ple funcionament. 

Mític Àliga Race

Per tercer any consecutiu, Grandvalira acollirà dissabte 17 de febrer la Mític Àliga Race. Aquesta cursa d’esquí alpí és una combinació entre les disciplines de gegant i súper gegant i està oberta a tothom que vulgui participar amb un nivell d’esquí nivell mitjà-alt. La cursa té lloc a la pista que acollirà en menys d’un mes les finals de la Copa d’Europa (12 al 18 de març), un esdeveniment que serà l’avant-sala de les finals de la Copa del Món 2019. El traçat de l’emblemàtica pista Àliga serà un dels escenaris de competició d’aquestes cites esportives. Compta amb una longitud de 2,7 quilòmetres, 60 metres d’amplada i un desnivell de 600 metres on els esquiadors poden arribar a superar els 120 km/h de velocitat. Les inscripcions estan obertes al web www.topcrono.net.

Tercera edició de la travessa Skimo

El calendari esportiu de Grandvalira no s’atura aquest mes i el cap de setmana del 24 i 25 de febrer la tercera edició de la travessa d’esquí de muntanya Skimo arriba a Andorra. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa aquesta travessa, amb la presència d’Alfonso Torreño, director de Grandvalira-Nevasa; Gerard Riart, director de l’esdeveniment, Joan Turné, director de cursa; i Pere Rullán, corredor de La Sportiva. Aquesta edició, la cursa presenta dos recorreguts diferents: Skimo 6,  format d’una sola etapa i, com a novetat, la skimo 10, cursa en dues etapes que requerirà un nivell físic i tècnic molt més elevat. 

Amb sortida des de Naturlàndia i arribada a Grau Roig,  la Skimo 6 presenta un recorregut de 30 km al llarg de la Vall del Madriu-Perafita-Claror i enllaçarà els 6 refugis ubicats entre els dos punts (Refugi Roca de Pimes, Refugi Estany de la Nou, Refugi dels Orris, Refugi de Montmalús, Refugi de Claror, Refugi de Perafita i Refugi i Estany de l’Illa) salvant un desnivell de 2.000m en total. L’endemà, els esquiadors que participin en la segona etapa de la Skimo 10 hauran de fer un nou recorregut de 40 km i 3.000 m de desnivell amb sortida des del sector de Grau Roig de Grandvalira. 

La popularitat d’aquesta modalitat de l’esquí ha quedat palesa amb l’èxit de convocatòria d’enguany. Segons els organitzadors, les inscripcions es van esgotar en el període de 8 hores. En total, hi participaran 634 persones dividides en 270 equips formats per professionals i aficionats que busquen superar-se en aquesta prova mentre gaudeixen dels paisatges més espectaculars del Principat.  

Un total de 150 persones entre voluntaris, Creu Roja, Bombers, Protecció Civil i Policia de Muntanya, participaran en l’organització de la prova i vetllaran per la seguretat dels participants, una de les màximes prioritats. Grandvalira és el principal patrocinador de l’esdeveniment juntament amb el també col·laborador de l’estació i especialista en esquí de muntanya La Sportiva.  
Des de fa 5 temporades, Grandvalira promociona la pràctica d’aquesta modalitat entre els seus usuaris tot posant des d’aquesta temporada al seu abast un total de 9 circuits d’esquí de muntanya repartits pels diferents sectors, així com l’únic centre de guies d’alta muntanya titulats d’Andorra inclòs en un domini esquiable (Grandvalira Mountain Guides). 

Previsió de cara el cap de setmana

Grandvalira continua el mes de febrer a ple rendiment amb la previsió d’obertura de cara el cap de setmana del 100% de la seva extensió esquiable amb 210 km i gruixos que actualment van dels 80 als 170 cm de neu gràcies a les abundants nevades de les últimes setmanes. A més, els snowparks així com els serveis d’escola d’esquí i snowboard, restauració i activitats d’aventura es troben 100% operatius.

L’estació andorrana compta amb molt bones condicions de neu per a la pràctica dels esports blancs i després de les festes de Carnaval, els esquiadors tenen encara per endavant fins a 53 dies per gaudir dels esports d’hivern, sempre que les condicions de la meteorologia ho permetin. 

Agenda d’activitats

Del 14 al 18 de febrer: Restaurant Pulka, al sector de Grau Roig, està obert fins les 18h30 amb una sessió especial de cocktails, menjars i música en directe. 
17 de febrer (9:30h): Mític Àliga Race, cursa d’esquí alpí oberta a tothom que hi vulgui participar amb nivell mig-alt, amb un desnivell de 600 metres. Inscripcions: www.topcrono.net
17 de febrer (A partir de les 16h): Festa Après-Ski a L’Abarset, sector El Tarter amb DJ Marc Marzenit.
17 de febrer (A partir de les 16h): Après Ski Terrassa d’Abelletes amb DJ Pone, sector Pas de la Casa.
17 i 18 de febrer (11h): El Tarter Banket Slalom a l’Snowpark El Tarter en les categories júnior i sènior d’esquí i snowboard femení i masculí. Inscripcions obertes fins el 16 de febrer.
17 de febrer (18:00): Mountain Songs al Refugi de l’Illa, concert a càrrec de l’artista, Landry Riba + sopar i allotjament una nit. Accés al Refugi amb raquetes de neu o esquís de muntanya via la Vall del Madriu, Les Agols o Pessons.
17 de febrer (19:00): Emissió dels films SnowMads i North of known a l’Auditori del Palau de Gel a Canillo. (Temàtica: Freeride, esquí extrem).

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)