Més esport

Un altre impuls per a l’esport femení a Girona

Política esportiva. La sisena edició de la jornada per visualitzar-lo es farà l’11 de març a més espais i encara amb més activitats

La 6a Jornada de l’Esport Femení a Girona ja navega a tota vela. Ahir es va fer la presentació a l’ajuntament, i la seva coordinadora, Olga Pradera, ja va posar el dit a la llaga, no sense raó, pel tractament de l’esport femení en els mitjans de comunicació: “Hi ha un treball molt interessant de la Universitat de Cambridge en què es demostra que s’usen diferents adjectius per a l’esport masculí que per a l’esport femení, i tots fem la mateixa activitat. De fet, s’està veient aquests dies en els Jocs d’hivern sobre com qualifiquen algunes de les participants.”

Més enllà d’aquesta precisa reflexió, Praderas va començar la presentació expressant la seva emoció en veure la sala Miquel Diumé plena a vessar. En la seva intervenció va insistir sobretot en una idea, s’ha de visualitzar l’esport femení en tots els sentits. Les activitats de la jornada, que es farà l’11 de març, va en aquest sentit i ocuparà encara més espais a la ciutat que en les edicions prèvies. La plaça de Salvador Espriu, la de Calvet i Rubalcaba, el riu Onyar i la plaça Catalunya hi haurà exhibicions, tornejos i entrenaments de pràcticament tots els esports que es fan a Girona, amb una incidència especial per al bàsquet, ja que les activitats estan emmarcades en la capitalitat del bàsquet femení.

En l’acte hi van participar també el vicepresident de la Diputació, Fermí Santamaria; el representant territorial d’Esports, Josep Pujols; la representant territorial de l’Institut Català de la Dona, Fina Surina, i la tinent d’alcaldia, Isabel Muradàs. Tots van coincidir en admetre que l’esport femení no està en igualtat de condicions amb el masculí i que això exigeix que jornades com aquestes siguin necessàries. Pujols, en aquest sentit, va recordar que si bé en l’esport lúdic i escolar hi ha una paritat entre els nens i les nenes a l’hora de fer al salt a la competició, les llicències masculines representen el 67% del total. Muradàs va afegir una altra preocupació ben certa: “Els clubs femenins a l’elit no troben els mateixos patrocinadors que els masculins.”

ELS PROTAGONISTES

Hem de fer que les noies puguin escollir amb llibertat l’esport que volen fer, trencar els estereotips
Olga Praderas
COORDINADORA DE LES JORNADES
Amb la participació de les dones en l’esport a través de l’educació farem un país més just
Fina Saurina
INSTITUT CATALÀ DE LA DONA
Tant de bo que en el futur jornades com aquestes no s’hagin de fer, però queda molta feina
Isabel Muradàs
Tinent d’alcalde
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)