Esquí

Mayer trenca el domini de Noruega en el supergegant

Esquí alpí. L’austríac aconsegueix el primer or per al seu país des de l’aconseguit per Hermann Maier en els Jocs de Nagano 1998

Feia quatre Jocs consecutius, des de Salt Lake City 2002, que l’especialitat de supergegant només la guanyaven esquiadors noruecs. Ahir, però, l’austríac Matthias Mayer va estroncar aquesta ratxa i es va convertir en el segon esquiador del seu país que guanya aquesta disciplina, després que Hermann Maier ho va fer en els Jocs de Nagano el 1998. Mayer va fer un registre d’1:24.44, tretze mil·lèsimes millor que el del suís Beat Feuz, que va afegir una plata al bronze que havia guanyat dijous en la prova de descens. El bronze se’l va endur el noruec Kjetil Jansrud, que defensava el títol.

Mayer va afegir la segona medalla d’or olímpica al seu palmarès després d’imposar-se, també, en el descens de Sotxi. Dimarts, durant l’eslàlom de la prova combinada, va tenir una forta caiguda en la qual va envestir un càmera de televisió, tot i que cap dels dos va prendre mal.

Es dona la coincidència que Matthias Mayer és fill de Helmut Mayer, que va aconseguir la plata en el supergegant en els Jocs de Calgary 1988, els primers que van incloure aquesta disciplina.

En l’eslàlom femení, la sueca Frida Hansdotter es va penjar la medalla d’or amb un temps global en les dues mànegues d’1:33.63. A només cinc mil·lèsimes va finalitzar la suïssa Wendy Holdener, que va ser segona. El podi el va completar, amb el bronze, l’austríaca Katharina Gallhuber (a 0.32). La gran favorita, la nord-americana Mikalea Shiffrin va quedar a les portes del podi amb el quart lloc (a 0.40).

LES REACCIONS

Havia vist sempre la plata del meu pare al menjador de casa. Ara jo tinc la meva medalla olímpica pròpia
Matthias Mayer
Ha estat una sorpresa. És bonic guanyar Shiffrin per un cop, perquè normalment és ella qui guanya
Frida Hansdotter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)