Esquí

No s’ho creia ni ella

Esquí alpí. Ledecka, que combina l’esquí amb el surf de neu, s’imposa en el supergegant tot i que mai havia pujat al podi de cap gran competició

Ni Lara Gut, ni Lindsey Vonn ni cap de les gran especialistes en les proves de velocitat va ocupar el lloc més alt del podi del supergegant femení de Pyeongchang. Qui finalment es va endur l’or va ser la desconeguda, fins ahir, Ester Ledecka, una esquiadora txeca que no fa ni dos anys que va debutar en la copa del món d’esquí alpí, en la qual no ha fet mai cap podi. I el que encara és més difícil de creure és que combini aquesta disciplina amb el surf de neu, especialitat en què sí que té un bon currículum: dos títols mundials, dos diplomes olímpics i catorze victòries de copa del món en proves en paral·lel. “Em pensava que es tractava d’un error en el cronòmetre. La meva victòria és una enorme sorpresa”, assegurava després de la prova.

I Ledecka té raó, perquè el seu nom –tenint en compte que un dinovè lloc era el millor resultat que havia aconseguit en un supergegant de la copa del món– no entrava en cap dels pronòstics. “Com ha pogut passar?”, expressava del tot incrèdula Ledecka, que aquesta temporada, en canvi, ha aconseguit cinc victòries en la copa del món de surf de neu.

La seva victòria va ser increïble per un altre motiu, ja que es va penjar l’or per una sola mil·lèsima de diferència respecte de la segona classificada, Anna Veith, defensora del títol i campiona mundial de la disciplina a Vail 2015. Una altra especialista, l’esquiador de Liechtenstein Tina Weirether –17 podis en la copa del món d’aquesta disciplina–, es va assegurar la medalla de bronze (a 0.11). Lara Gut, quarta, va quedar a una sola mil·lèsima del podi i Lindsey Vonn va ser sisena, empatada amb la italiana Federica Brignone.

La competició d’esquí alpí ha finalitzat per a Ledecka, però no la de surf de neu. Mai abans ningú havia combinat les dues disciplines en uns Jocs Olímpics. La txeca tindrà ara l’oportunitat de guanyar una medalla en el gegant paral·lel –setena a Sotxi– que es disputa a partir de dijous que ve. “És més fàcil passar de l’esquí al surf de neu. En dos dies puc tornar al meu nivell de sempre”, deia esperançada.

LES REACCIONS

No crec que tingui un talent especial, ho he fet des de petita. Soc molt professional i crec que, per aquest motiu, estic aquí ara mateix
Els meus entrenadors em diuen que esquio com una ‘rider’ i que baixo amb taula com una esquiadora
Ester Ledecka
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)