Més esport

Hirscher suma el segon or en el gegant

Esquí alpí. L’austríac, que era el màxim favorit, havia guanyat també la combinada

Marcel Hirscher es va imposar en el gegant de Pyeongchang i es va penjar el segon or olímpic del seu palmarès. Després de sorprendre dimarts passat amb la victòria en la combinada –que no és una de les seves especialitats–, l’austríac arribava a una prova en què era l’absolut favorit. La seva primera baixada ja va ser una declaració d’intencions, perquè va acabar primer amb gairebé set dècimes d’avantatge respecte d’Aleix Pinturault, plata en la combinada, que va ser segon. El tercer classificat provisional va ser el noruec Leif Kristian Nestvold-Haugen. En la segona mànega, Hirscher va acabar segon (1:09.77) i amb un temps global de 2:18.04 que li assegurava la medalla d’or. Només Henrik Kristoffersen el va superar en la mànega definitiva, després de fer un temps d’1:09.73 (4 mil·lèsimes millor que el de Hirscher). El noruec va remuntar des de la desena plaça i es va assegurar la medalla de plata (2:19.31). Pinturault va fer una mala baixada (12è, 1:10.45), però es va poder assegurar el bronze.

Hirscher pot ampliar el seu palmarès en l’eslàlom que es disputarà dijous que ve. Ahir, però, assegurava que no serà fàcil aconseguir una nova medalla: “Em sento una mica cansat ara mateix. Ja fa dues setmanes i mitja que soc aquí, amb temperatures molt baixes. Ja no puc veure més arròs”, va explicar amb humor. Si el guanyés es convertiria en el tercer esquiador de la història que guanya tres medalles d’or en uns mateixos Jocs. Fins ara només ho han aconseguit el seu compatriota Toni Sailer (Cortina d’Ampezzo 1956) i el francès Jean-Claude Killy (Grenoble 1968).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)