Esquí

Dues proves per rescabalar-se

Esquí alpí. Vonn espera ampliar un botí olímpic escàs en una esquiadora com ella en el descens i la combinada

Lindsey Vonn va debutar dissabte en els Jocs de Pyeongchang amb un sisè lloc en el supergegant. Era la primera prova olímpica que l’esquiadora nord-americana disputava des de l’eslàlom de Vancouver 2010, atès que es va perdre els Jocs de Sotxi 2014 per una lesió. La baixa en la cita russa va evitar que Vonn assolís un palmarès olímpic corresponent a la seva qualitat. Un or i un bronze (descens i supergegant de Vancouver) són les úniques medalles que ha aconseguit en els Jocs, un botí clarament escàs tractant-se d’una esquiadora que acumula quatre títols de la copa del món i que, amb 81, s’acosta al rècord de 86 victòries parcials del suec Ingemar Stenmark.

Amb 33 anys d’edat i un cop superada una altra lesió, la nord-americana encara té l’oportunitat de rescabalar-se en els que podrien ser els seus últims Jocs Olímpics. Aquesta propera matinada (3 h) tindrà l’oportunitat de convertir-se en la segona bicampiona olímpica de descens, la seva especialitat. Fins a la data, només l’alemanya Katja Seizinger ha guanyat dos cops aquesta prova (Lillehammer 1994 i Nagano 1998). De moment, el rendiment de Vonn en els dos primers entrenaments de descens –la matinada passada es va fer el tercer– ha estat alt. El primer dia va fer el millor temps (1:41.03) i el segon (1:40.10) només va acabar superada per l’austríaca Stephanie Venier (1:39.75) i la italiana Sofia Goggia (1:39.83), que lidera la copa del món de l’especialitat amb 23 punts més que l’americana.

Després de la prova reina, la combinada tancarà el programa de l’esquí alpí femení. Vonn també té previst participar-hi, per bé que en la copa del món no ha aconseguit una victòria d’aquesta especialitat des del 2012.

Insultada per les crítiques a Trump

El sisè lloc de Vonn en el supergegant va despertar insults en les xarxes socials dels acòlits del president dels Estats Units, Donald Trump, a qui l’esquiadora no ha dubtat a criticar: “Represento la gent dels Estats Units, no el seu president”, va dir el desembre passat en una entrevista a la CNN. També va assegurar que “de cap manera” visitaria la Casa Blanca amb la resta d’olímpics americans si rebia una invitació. Vonn es va mostrar dolguda per les acusacions d’antipatriotisme que ha rebut per les seves crítiques a Trump i va avisar que, només “de moment”, no dirà res més per concentrar-se en les curses que queden. La màxima segons la qual l’esport no s’ha de barrejar amb la política no fa per a ella.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)