Futbol sala

Catalunya sub-20, campiona d’Europa

Futbol sala. Va guanyar el campionat continental de la FEF, classificatori per al mundial que es jugarà al novembre

Després d’una emocionant jornada final, en la qual va empatar a sis gols contra el Marroc, la selecció catalana sub-20 va guanyar la lligueta europea classificatòria per al mundial, disputada el cap de setmana passat a Alassio (Itàlia). Aquest triomf suposa, a més, que l’equip que entrena  Joan Martínez sigui el campió d’Europa de la FEF (Federació Europea de Futsal).

Contra el Marroc, en el partit final del torneig, en el qual van participar cinc equips, els joves jugadors catalans van haver de remuntar un resultat que era de 0-3 en arribar al descans i que, avançada la segona part, era de 2-4. Per sort, quatre gols consecutius van girar la truita i van sentenciar el lideratge a favor de Catalunya, que, tot i així, va haver de patir en els últims minuts per culpa de dos gols del combinat marroquí que van posar el 6-6 final. En els tres partits anteriors, la selecció catalana sub-20 va golejar Suïssa per 13-2 i va superar França i Itàlia per la mínima, totes dues per 1-2. Contra els amfitrions la victòria va ser especialment suada, enmig d’un ambient de molta hostilitat.

“Érem l’equip més ben estructurat, compensat i intens. Això i saber gestionar el desgast amb moltes rotacions ens ha portat a la victòria. Tàcticament, la selecció italiana també estava ben treballada i la del Marroc, individualment, era la millor”, considera el seleccionador català, Joan Martínez. “El moment clau va arribar en la segona jornada, quan vam derrotar França i Itàlia. Els francesos van renunciar a la pilota i ens va costar gestionar el partit. Per altra banda, Itàlia necessitava la victòria i arribava al partit després d’haver descansat 24 hores”, explica també.

Finalment, els classificats per al mundial, que tindrà lloc a Colòmbia el mes de novembre que ve, van ser Catalunya, el Marroc i Itàlia. Aquests tres equips s’afegiran a Colòmbia (la selecció del país amfitrió), l’Argentina (que és l’actual campió) i el Paraguai (el subcampió). “Els equips sud-americans són els grans favorits al mundial, tot i que Itàlia i el Marroc també són bones seleccions. Nosaltres podem aspirar a competir millor que en aquest premundial perquè encara tenim moltes coses a treballar. Ens hem de marcar aquest objectiu, combinant entrenaments amb amistosos, perquè és el que ens portarà a tenir una bona actuació a Colòmbia”, comenta el seleccionador català.

EL PROTAGONISTA

Érem l’equip més ben estructurat, compensat i intens. Això i saber gestionar el desgast amb rotacions ens ha portat a la victòria
Els sud-americans són els favorits en el mundial. Nosaltres hem d’aspirar a competir millor
Joan Martínez
seleccionador de catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)