Ciclisme

La Clàssica obre el ball

Ciclisme. La copa catalana internacional Biking Point de Banyoles s’avança en el calendari i és, aquest cap de setmana, la primera cita internacional d’XCO de l’any amb els millors especialistes

Banyoles és aquest cap de setmana la capital internacional de l’XCO. Perquè la copa catalana internacional Biking Point, a més de ser l’única a l’Estat de categoria UCI HC i per tant la de més nivell, és la primera cita de la temporada en la disciplina olímpica de la BTT. La Clàssica s’ha convertit els darrers anys en una cita ineludible del calendari i se solia disputar el segon cap de setmana del mes de març, però aquest 2018 s’avança per no coincidir amb les copes del món, el format de les quals ha adoptat des que va rebre la màxima distinció de l’UCI. Per això les curses femenines es faran demà.

Quilòmetre zero

Julien Absalon és l’indiscutible cap de cartell d’una cita a la qual el doble campió olímpic i cinc vegades campió del món d’XCO sempre ha estat fidel. A més, el que es considera millor corredor de BTT de la història debutarà amb el seu nou equip, l’Absolute Absalon, del qual també forma part Neilo Perrin-Garnier, campió de França en la categoria sub-23. La categoria promesa serà, segur, la que centrarà les mirades dels aficionats locals –la cita banyolina és molt concorreguda sempre pels aficionats francesos al VTT– amb la presència de Jofre Cullell (Megamo UCI Team) i Josep Duran (Primaflor Mondraker Rotor). “Com cada any, serà un cap de setmana molt especial. He corregut com a cadet, júnior i durant tota la meva etapa sub-23. És un lloc que agrada a tothom que ve de fora, potser per l’entorn, la proximitat amb la frontera amb França o pel clima. El meu objectiu serà fer-ho tan bé com pugui i començar amb bon peu la temporada”, va dir el banyolí, que es va fer una fractura de clavícula en la cursa de relleus del mundial a Austràlia i que aquest 2018 ja ha disputat curses per etapes com la Costa Blanca Bike Race, en la qual va ser desè fent parella amb el cap de files del seu equip i bronze olímpic a Rio Carlos Coloma, que també serà a Banyoles. “Hi haurà molt nivell, però crec que aquesta vegada serà fins i tot superior. Tot i això, les meves sensacions són força bones després de la Costa Blanca. Aquest any vull ser més regular i fer-m’hi al màxim en les cites importants”, hi va afegir. Cullell va guanyar diumenge la Gironès MTB Challenge, en què va superar Hugo Drechou a l’esprint després de tres hores i mitja de cursa marató. El corredor de Santa Coloma de Farners, campió d’Europa júnior d’XCO l’estiu passat, corre per primer any com a sub-23, però en la temporada de ciclocròs ja ha mostrat el seu nivell amb el títol estatal i el catorzè lloc en el mundial malgrat els problemes mecànics (una punxada) quan era vuitè. Dídac Carvacho, en la categoria júnior, és ara el màxim exponent de la seva edat a la demarcació i segurament al país. Aquest 2018 corre amb marca Pivot i llicència del BTT Fornells després de dos anys al Primaflor i va estar dues setmanes a l’Argentina i Xile en què va aconseguir el seu primer podi a Córdoba, un tercer lloc a les Junior Series –són l’equivalent a les copes del món.

A més del cap de cartell i el seu equip i dels gironins amb més nivell, entre el miler de participants de totes les categories al circuit del parc de la Draga i puig de Sant Martirià, destaca la presència de l’actual número dos del món, Jordan Sarrou, i el seu company al KMC-Ekoï-SR Suntour i doble vencedor en la CCI Banyoles, Victor Koretzky. Maxime Marotte (Cannondale Factory Racing) i Hugo Drechou (Massi) completen la nòmina de figures de l’Estat francès. La de l’espanyol, liderat per Coloma –al seu equip Ondrej Cink torna a posar-se un dorsal en XCO després d’una temporada al World Tour amb Bahrain–, la completen els MMR David Valero, Pablo Rodríguez i Catriel Soto. Francesc Guerra, Ever Alejandro Gómez i Ismael Ventura són els candidats a acabar com el millor català elit en una cursa en què podrien disputar-se les posicions amb Cullell i Duran.

El cartell en categoria femenina és igualment cridaner, malgrat l’absència de Clàudia Galicia, flamant fitxatge del Megamo UCI Team en la seva aposta per l’XCO, perquè disputa el campionat d’Europa d’esquí de muntanya.

Demà
Recollida de dorsals 10-18 h
Reunió d’equips 12 h
Entrenaments oficials 13.30 h
Sortida de les categories femenines (elit i sub-23, júnior i cadet i màster 30 i 40) 15.30 h
Entrega de premis 17 h
Diumenge
Recollida de dorsals 8 h
Presentació d’equips 8.30 h
Sortida de cadets i màsters 40, 50 i 60 9.15 h
Sortida de júniors i màsters 30 10.40 h
Sortida elit i sub-23 12.30 h
Entrega de premis 14.15 h
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)