Ciclisme

Triple de Koretzky en el darrer instant a Banyoles

Ciclisme. Tercer triomf seguit en la Clàssica per al francès, en una cursa decidida en els darrers revolts i en un atac conjunt dels KMC-EKOI-SR

Victor Koretzky (KMC-EKOI-SR) va enllaçar la tercera victòria seguida en la Copa Catalana Internacional Biking Point 2018 de Banyoles, la cita inaugural de la Super Cup Massi i la primera cursa de la temporada d’XCO, la de màxima categoria a l’estat (HC UCI). La Clàssica, en la seva divuitena edició, va tornar a ser un espectacle per als aficionats a la BTT que al llarg del cap de setmana –les curses femenines van ser dissabte, adoptant el format de les copes del món– han seguit les proves al circuit del Parc de la Draga, amb prop de mil inscrits.

La primera de les cinc voltes al traçat de 6,7 quilòmetres, un dels favorits per als corredors i que té en el tub de Sant Martirià un dels murs en què els espectadors poden gaudir en primera línia de l’espectacle; va servir perquè es formés un grup al davant amb Victor Koretzky i el seu company Jordan Sarrou –número dos del rànquing mundial–, Drechou, Mantecón, Marotte –numero tres–, Flückiger i Sintsov. Carlos Coloma –bronze olímpic a Rio– i el doble campió olímpic i cinc cops del món Julien Absalon, amb problemes respiratoris provocats per l’al·lèrgia; no hi van entrar. Al davant, Marotte i Koretzki ho van intentar en solitari, amb poca fortuna. Sintsov i Mantecón van despenjar-se al darrer pas per meta i, la lluita pel podi, es reduïa a cinc. Llavors, les aventures en solitari van ser de Sarrou i Flückiger, també sense èxit. A 4 quilòmetres per acabar els dos corredors del Team KMC-EKOI-SR, ho van provar alhora i es van acabar disputant la glòria banyolina al final.

Cullell, millor català

Jofre Cullell va disputar la seva primera prova en la modalitat olímpica de la qual és campió d’Europa júnior, a la categoria sub-23 i tot just una setmana després de guanyar Hugo Drechou, quart ahir, en la Gironès MTB Challenge a Sant Gregori en format marató i en un esprint després de tres hores i mitja de cursa. El corredor del Megamo Factory Team, que estrena estructura UCI aquest 2018 el fitxatge estel·lar de la qual és Clàudia Galicia –ahir a l’europeu d’esquí de muntanya–, va ser el millor de la seva categoria i també el millor corredor català seguit dels elit Ismael Ventura i Alberto Losada, ex-corredor del Katuixa. En la categoria júnior el tossenc Dídac Carvacho (Ambisist) va ser sisè en la seva primera prova a l’Estat –havia estat tercer en les Júnior Series a l’Argentina– amb Pivot.

La Supercup Massi la completen les proves de Barcelona (6 de maig), Girona (9 i 10 de juny amb una CRI, en el marc de la Sea Otter) i Vallnord (1 de setembre); mentre que la següent copa catalana internacional serà a Corró d’Amunt l’11 de març.