Esports de muntanya

Jornet s’imposa en la cursa vertical de l’europeu

Curses de muntanya. El català va ser el més fort en unes condicions de temps complicades i va aixecar el seu tercer títol continental

Kilian Jornet –tercer dissabte en la cursa esprint– no volia marxar del campionat d’Europa sense pujar al capdamunt del podi i ahir va fer valer la seva força per imposar-se al mont Etna, a Sicília, en la seva prova preferida, la cursa vertical. Jornet, que ja havia estat campió continental de la disciplina el 2009 i el 2012, va ser el més ràpid en unes condicions de temps molt complicades, amb molta boira i després d’una nit en què va fer una forta nevada.

Tot i que els primers metres de la prova van ser dominats per l’italià Nadir Maguet, Jornet ràpidament es va situar al capdavant marcant un ritme insuportable per als seus rivals. El català va creuar l’arribada –després de superar 500 metres de desnivell– amb 23:34. La plata va ser per a l’italià Davide Magnini i el bronze, per a l’espanyol Antonio Alcalde, tots dos encara en la categoria sub-23. Magnini, de fet, és considerat amb 20 anys com l’esquiador més prometedor del continent amb un palmarès similar al de Jornet quan el de la Cerdanya va començar a competir en l’àmbit internacional. Oriol Cardona i Marc Pinsach van entrar en el 14è i 15è lloc, respectivament.

El títol en la cursa femenina va ser per a Axelle Mollaret (25:54). Clàudia Galícia va mirar de lluitar pel podi però es va haver de conformar amb la cinquena posició, al davant de Marga Garcia.

Pau Coll, campió júnior

La categoria júnior va tenir com a protagonista una de les joves promeses de l’esquí de muntanya català, Pau Coll, de Vilajuïga, que va conquerir el seu primer títol europeu. Després de dominar amb autoritat els campionats d’Espanya de la seva categoria a la Vall de Boí, l’esquiador de l’SC Camprodon va deixar enrere els italians Guichardaz i Prandi i es va coronar amb un títol que demostra que el planter d’aquest esport a Catalunya continua donant grans figures.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)