Més esport

Patinatge

Albert Casanovas i Anna Quintana, els millors

Patinatge. El jugador del Reus Deportiu i la patinadora de l’Olot van ser distingits ahir en la Gala del Patinatge Català, que va repartir 200 premis

La Federació Catalana de Patinatge va recuperar ahir, 17 anys després, la Nit del Patinatge. La sala de banquets del Mirador de les Caves-Cal Blay, a tocar de Sant Sadurní d’Anoia, va acollir la celebració de la Gala del Patinatge Català, en la qual es van premiar els èxits internacionals més destacats dels esportistes i clubs catalans durant el passat 2017. En l’acte es van distingir els medallistes catalans dels World Roller Games de Nanquín i els clubs que van fer 75 anys o més l’any passat, així com les personalitats, les institucions i les empreses que, pel seu compromís, suport o col·laboració, han estat importants per la FCP. També hi va haver mencions especials a la trajectòria de tècnics, esportistes, jutges, àrbitres i joves promeses, i es va fer un reconeixement a un grup de jugadors llegendaris d’hoquei sobre patins, entre els quals els primers campions del món, dels anys cinquanta i seixanta del segle passat, i els subcampions olímpics en els Jocs de Barcelona.

Un dels moments culminants de la gala va ser l’elecció del millor esportista masculí i la millor esportista femenina, entre els més destacats de totes les disciplines de la Federació Catalana de Patinatge, i els triats van ser el jugador del Reus Deportiu Albert Casanovas, campió d’Europa amb el seu club i del món amb la selecció estatal, i la patinadora del CPA Olot Anna Quintana, medalla d’or de patinatge artístic, xous grans, amb el seu equip.

Els millors per disciplina
Hoquei: Albert Casanovas / L. Puigdueta
P. artístic: Pere Marsinyach / Anna Quintana
Patinatge velocitat: Teresa Moreno
Alpí línia: Marc Morera / Ainhoa Mellado
Freestyle: Carlos Guirao / Alba Garcia
Blading: Xavier Eguino / Eve Jovin
Mencions especials
Ester Fàbrega i Ricard Planiol (CPA Olot)
Marc Torra (4 Copes d’Europa d’hoquei)
Xavier Galan (Àrbitre internacional hoquei)
Trofeu mèrit esportiu de club
CPA Olot. Campió del món de xous grans per onzena vegada HC Rubí Cent Patins. Primer campió d’Europa femení d’hoquei línia Reus Deportiu. Campió d’Europa masculí d’hoquei per vuitena vegada CP Voltregà. Campió d’Europa femení d’hoquei per cinquena vegada

Homenatge reivindicatiu a Òmnium

Si al matí la Guàrdia Civil espanyola escorcollava la seva seu central, al carrer Diputació de Barcelona, i a la tarda centenars de persones omplien la plaça Sant Jaume per mostrar el seu suport davant el que és una evident persecució política, al vespre Òmnium Cultural rebia el reconeixement de la Federació Catalana de Patinatge en la gala que es va fer a Sant Sadurnú “pel seu compromís amb el país i amb l’esport català”, en un dels premis més ben acollits i més celebrats de la nit. Va rebre el premi Jordi Parellada, el president de la delegació d’Òmnium a l’Alt Penedès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)