Ciclisme

Pantano culmina amb èxit la fuga fins a Vielha

Ciclisme. S’ha imposat en l’etapa més llarga de la Volta a Catalunya després de treure profit de l’escapada formada a 25 km de la sortida

Jarlinson Pantano (Trek) s’ha imposat en la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, la més llarga d’aquesta edició amb 212 km entre Llívia i Vielha. El colombià ha deixat enrere en els últims metres Vegard Stake Laengen (Team Emirates), el company amb qui havia sobreviscut a l’escapada bona del dia. El pilot els havia trepitjat els talons en els últims quilòmetres, però el descens des del túnel de Vielha fins a la capital aranesa ha afavorit els dos escapats.

L’escapada s’ha iniciat 25 km després de la sortida, amb un grup de tretze ciclistes entre els quals hi havia el català Jordi Simon (Burgos BH), que ha tingut molt de protagonisme al llarg de l’escapada. Ell ha estat el primer a coronar el Port del Cantó (categoria especial) i el segon a coronar el Port de la Creu de Perves (1a categoria). El grup de fugats ha assolit un avantatge màxim de quatre minuts, que el pilot ha començat a retallar en el tram final de l’etapa.

A 32 km de meta, l’escapada ha començat a perdre integrants, entre els quals el català Simon, fins que Pantano i Laengen han quedat sols al davant.

Darrere d’ells, George Bennett (Lotto), Sergei Txernetski (Astana) i Giovanni Visconti (Bahrain) han intentat no perdre metes respecte dels dos líders. Pantano i Laengen han sortit del túnel de Vielha, a poc més de 6 km de la meta, amb 15 segons d’avantatge respecte dels seus perseguidors i 38 respecte del pilot. Han encarat el descens en determinació i han arribat sols a la meta, on Pantano ha tingut una punta de velocitat més que Laengen.

La classificació general no ha viscut canvis entre els primers classificat, i Alejandro Valverde (Movistar) tornarà a sortir líder en l’etapa de demà, la penúltima, que tindrà 194 km entre Vielha i Torrefarrera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)