Handbol

ESPORTS

HANDBOL

L’hegemonia és això

El Barça Lassa pot sumar avui el vuitè títol de lliga consecutiu i el vint-i-cinquè de la seva història si guanya a la pista del Ciudad Encantada

Els blaugrana han estat intractables els darrers anys i encadenen 142 partits invictes

El vuitè títol de lliga consecutiu i el vint-i-cinquè de la seva història pot aconseguir avui el Barça Lassa si guanya al pavelló d’El Sargal contra el Liberbank Ciudad Encantada (20.30 h). El conjunt blaugrana arriba a aquest duel enmig dels vuitens de final de la lliga de Campions contra el Montpeller, i després d’haver perdut el partit d’anada a França. El conjunt de Conca ocupa la vuitena posició i va perdre a la pista del Bidasoa, però abans havia guanyat tres partits seguits.

El Barça ha dominat les darreres set lligues amb autoritat i les ha guanyat de manera clara. En la temporada 2010/11 els blaugrana van iniciar aquesta ratxa, que avui poden ampliar fins a les vuit lligues. Si aquest vespre el Barça és campió, aconseguirà el vint-i-cinquè títol de lliga de la seva història i ampliarà encara més l’avantatge sobre el segon club que més títols té, que és el Granollers, amb tretze. La superioritat dels blaugrana queda reflectida en cada lliga en els punts que han cedit. En les tres primeres d’aquesta ratxa el Barça només va perdre un partit en cada una, i després va guanyar quatre lligues amb el ple de victòries. En la lliga actual només ha cedit un empat en les 23 jornades disputades. “Hem lluitat tota la temporada per aconseguir el títol de lliga i demà tenim la primera oportunitat”, explica el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, conscient de “la dificultat que representa jugar a Conca, especialment perquè ells ho estan fent bé allà”.

Tot aquest seguit de lligues guanyades ha tingut una gran quantitat de protagonistes temporada rere temporada, però n’hi ha quatre que destaquen i que han estat presents en els set títols de lliga guanyats consecutivament, i avui poden aconseguir el vuitè. Xavi Pascual va assumir el càrrec d’entrenador del Barça el febrer del 2009 en substitució de Manolo Cadenas, i en la primera temporada completa al davant del primer equip –la 2010/11– va guanyar la primera lliga d’aquesta etapa d’èxits. En la plantilla de l’equip campió d’aquella temporada hi havia tres jugadors que s’han mantingut a l’equip fins a la campanya actual i també tenen tots aquests títols: Víctor Tomàs, Raúl Entrerríos i Cédric Sorhaindo.

Sumant partits invictes

Dins d’aquesta bona ratxa de resultats i de títols de lliga, els blaugrana en van aconseguir una altra de més espectacular de partits invictes que han mantingut fins ara i que ha arribat, de moment, a 142. La darrera derrota del Barça en la lliga va ser en la 29a jornada de la lliga 2012/13 contra el Naturhouse La Rioja (33-31). En la jornada següent va tancar la lliga guanyant el Guadalajara (39-23) i va iniciar la gran ratxa. El Barça va guanyar quatre lligues sense empatar ni perdre cap partit i va continuar acumulant victòries fins a la 13a jornada de la lliga actual, en què va empatar (26-26) a la pista del Guadalajara –l’equip amb qui va iniciar la ratxa–, i va deixar aturada la ratxa de victòries consecutives en 131. La de partits invicte, però, va continuar fins a les 142 actuals.

La superioritat blaugrana no ha estat només en la lliga, sinó que en aquests darrers anys s’ha ampliat a la copa Asobal, la copa del Rei i la supercopa d’Espanya, en què també ha encadenat títols. En la copa Asobal els blaugrana han aconseguit set títols seguits, comptant el d’aquesta temporada, mentre que en la supercopa també han guanyat el d’enguany i n’han acumulat sis de consecutius. La copa del Rei ha estat la menys productiva pel que fa a títols i només han encadenat el títol les quatre darreres temporades i poden aconseguir el cinquè del 4 al 6 de maig a Madrid.

LES FRASES

Juguem contra un rival que ens mereix el màxim respecte i que està lluitant per jugar a les competicions europees
131
victòries
va encadenar el Barça des de la 30a jornada de la temporada 2012/13 fins a la 12a jornada de la campanya actual
Són dos punts que ens poden donar el títol més important de l’handbol espanyol i els volem
Xavi Pascual
ENTRENADOR DEL BARÇA
Hi ha diversos motius pels quals aquesta lliga ens ha costat una mica més que d’altres. Quan acabi la temporada en parlarem

El Fraikin espera mantenir el tercer lloc a Bidasoa

El Fraikin Granollers juga avui a la pista del Bidasoa (20.30 h) amb l’objectiu de conservar la tercera posició de la lliga, que dona accés, juntament amb la quarta, a disputar la copa EHF. La lluita per aquestes posicions continua molt renyida, ja que entre el Granollers i el vuitè classificat, el Ciudad Encantada –rival avui del Barça– només hi ha dos punts de diferència. El Fraikin va perdre l’any passat a la pista basca, i en el partit de la primera volta disputat a Granollers va aconseguir una victòria al límit gràcies a un gol d’Adrià Figueras (30-29), que fa només dos dies va renovar el contracte amb l’equip vallesà fins al 2020.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)