Esports de muntanya

Les estacions de nòrdic tanquen temporada amb més de 75.000 visitants

Tavascan i Tuixent la Vansa continuen obertes per a la pràctica de l'esquí nòrdic

Les estacions d'esquí nòrdic catalanes han registrat aquesta temporada un 11% més de visitants respecte a la de fa un any, ja que pel conjunt de complexos situats en diferents comarques del Pirineu hi han passat 76.313 usuaris en els 111 dies en què han estat oberts de mitjana. Pel que fa als forfets de temporada, se n'han venut un total de 938, un 20% més que la temporada anterior. Tot i això, els d'esquí de dia i els de raquetes han estat els més venuts, que han representat més de dos terços del total. Pel que fa al públic escolar, ha suposat un 14% del total, percentatge que s'ha mantingut respecte al d'anys anteriors.

Des de la Mancomunitat de les Estacions d'Esquí Nòrdic han explicat que la temporada ha estat caracteritzada per les nevades abundants i la bona qualitat de la neu. Tot i això, també han indicat en un comunicat que els freqüents episodis de mal temps també han provocat que l'afluència de visitants hagi minvat en alguns moments. Les excursions en raquetes han crescut respecte a temporades passades, així com l'interès per noves disciplines com ara l''skijoring', que consisteix a esquiar tirat per gossos; les 'fat bikes', que són unes bicicletes preparades per la neu; o l''snow running', que permet córrer per la neu.

L'estació de Tavascan (Pallars Sobirà) continuarà oberta fins aquest diumenge i la de Tuixent-La Vansa (Alt Urgell) ho farà amb els circuits trepitjats. Mentre, les de Lles (Cerdanya), Sant Joan de l'Erm (Alt Urgell) i Guils Fontanera (Cerdanya) estan obertes per a ús turístic i amb accés lliure per a esquí o raquetes.

Pel que fa al tipus de client que visita les estacions d'esquí nòrdic, es reparteix de la següent manera :
Un 36% opta per comprar forfet d’esquí/dia, un 33% opta per actitats com les raquetes, un 13% són usuaris que disposen de forfet de temporada, un 14% són escolars i un 4% altres visiten les estacions d'esquí nòrdic per a practicar esports com l'skijoring, pedalar amb les fat-bikes o practicar l'esquí de muntanya.

La notícia completa a aquí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)