Un altre cop a Kirixi

El Sabadell perd en els penals la final de l’Eurolliga contra el Kirixi després d’empatar a vuit

Va estar a punt de vèncer en el temps reglamentari, però també va haver de reaccionar perquè perdia d’un a un minut

sabadell 8 (4) kirixi 8 (5)

ASTRALPOOL SABADELL:Ester, Mati Ortiz, Anna Espar (1), Bea Ortiz (1), Leiton, Cordobés, Maica García (1), i Peña, Neushul (3), Domènech (2), Forca.KIRIXI:Karnaukh, Zubkova, Prokofieva, Simanovitx (1), Krimer (2), Khamzaeva, Kiriltxeva, Soboleva (1), Ivanova (1), Rizhkova (3), Smikova i Diatxenko.PARCIALS:3-3, 0-2, 2-1, 3-2. Penals: (4-5).ÀRBITRES:Markopoulou (Gre) i Matache (Rom).INCIDÈNCIES:Final de la final a quatre de l’Eurolliga disputada al centre aquàtic Kinef de Kirixi, Rússia.

Kirixi quedarà gravada en la història de l’Astralpool CN Sabadell com la ciutat de les fatídiques tandes de penals. Ahir hi va perdre la final de l’Eurolliga en els llançaments des dels cinc metres de la mateixa manera que fa un any va quedar eliminat de les semifinals. Llavors va ser l’Olympiacòs grec que s’enfrontava a les vallesanes després que el partit acabés amb empat a set i anotés quatre penals pels dos del Sabadell, mentre que ahir va ser el conjunt local i defensor del títol, el Kirixi, l’encarregat de convertir la tanda de penals en un desenllaç cruel per a les catalanes, que van estar prou encertades i només van errar un llançament, però suficient per quedar-se sense la cinquena copa d’Europa ja que les russes ho van transformar tot en gol.

Les catalanes s’haurien pogut estalviar els penals perquè en diferents fases de la final van ser superiors i se les va veure més fresques, si bé és cert que en algun moment també va semblar un mal menor, com per exemple quan el Kirixi es va situar amb un gol d’avantatge a un minut de la conclusió.

El Sabadell va dominar en els compassos inicials després de neutralitzar el gol de la local Krimer. Neushul i Maica Garcia van capgirar el resultat i la capitana Domènech va tornar a situar les vallesanes al davant (3-2), encara que el Kirixi va empatar en aprofitar una acció de superioritat poc abans del final.

El segon quart va ser un calvari ofensiu per a les de David Palma. Els pals i les intervencions de la portera Anna Karnaukh es van convertir en un mur infranquejable per a les vallesanes. Bea Ortiz ho va provar de totes les maneres, sense sort. Tampoc Anna Espar se’n va sortir des del punt de penal. Per sort, la portera Laura Ester també va estar encertada i va aturar un penal a Prokofieva i va evitar que en el descans l’avantatge rus fos més ampli (3-5).

Finalment, Anna Espar va trencar la sequera golejadora i la capitana Olga Domènech va travessar la piscina i va llançar per empatar el partit a cinc gols. En aquest punt, les vallesans van recuperar el control de la final. Es van mostrar impecables en defensa i van solucionar amb encert dues accions en inferioritat i no van poder traduir el domini en el marcador per detalls dels àrbitres, que en moments puntuals van tenir ben present qui era l’organitzador de la final a quatre, i van penalitzar tres atacs consecutius del Sabadell amb contrafaltes rigoroses. Al final, la veterana Ivanova va situar el Kirixi al davant amb una vaselina magistral.

Els últims vuit minuts van ser un còctel d’emocions variat. Les catalanes van saltar amb més empenta i frescor i van encadenar dos gols en menys de mig minut que els va servir per recuperar la iniciativa en el resultat (7-6). Neushul va culminar una bona passada de Forca i Bea Ortiz va resoldre amb astúcia un un contra un amb Karnaukh després d’haver robat la pilota en defensa i haver travessat la piscina en solitari.

Però les russes, un bloc compacte, treballat i perseverant, no es van rendir, i van capgirar el marcador a un minut del final (7-8). A les vallesanes els quedava temps per empatar i fins i tot per vèncer, però havien d’actuar amb una precisió quirúrgica. I ho van fer. Neushul va marcar de penal i Maica i Forca van enviar dos llançaments al pal, que haurien canviat la sort de la final. Però aquesta es va resoldre des dels cinc metres i en contra dels interessos catalans. Neushul, Bea Ortiz i Anna Espar van complir, però en el quart llançament, Judith Forca, una de les protagonistes de la semifinal amb cinc gols, va topar amb Karnaukh i el Sabadell va perdre la segona final en els últims vuit anys en els quals n’ha guanyat quatre.