Tennis

Nole no aixeca el cap

Djokovic s’estimba contra l’agressivitat de l’esquerrà eslovac Klizan en el seu apàtic retorn al Godó

Nadal venç Carballés i estableix un nou registre de 38 sets guanyats seguits sobre terra

Atrapat en una espiral negativa severa d’eliminacions prematures que s’estén durant tot el 2018, el serbi i exnúmero 1 Novak Djokovic (6) va decebre ahir en el seu retorn a Barcelona i es va acomiadar en els setzens contra l’eslovac de 28 anys procedent de la prèvia Martín Klizan (140è): 6-2, 1-6 i 6-3 en una hora i 38 minuts. El joc descarat i agressiu de Klizan va desballestar el balcànic tot i una prometedora però estèril reacció en el segon parcial. Semifinalista del torneig el 2015 i amb cinc títols ATP en el palmarès, l’eslovac va arribar a ser el 24è del món però té el llast d’una irregularitat congènita. Amb bona lectura, però, va fer una aposta clara pel risc i per evitar que el serbi agafés ritme i va imposar el seu talent davant d’un rival erràtic que en el tram final va fallar dues volees increïbles. L’esquerrà va alçar la veu amb dos trencaments en un primer set en què Nole va estar apàtic. Va segellar la sorpresa amb un break definitiu en el vuitè joc del tercer set davant els murmuris d’una graderia incrèdula i la impotència del serbi. Klizan se les haurà avui amb Feli López (12), que afronta la seva divuitena edició: el rècord de participacions.

Amb el cadàver encara calent, Nadal va irrompre a la pista que du el seu nom i es va desfer de l’andalús Roberto Carballés per un doble 6-4. Un dia a l’oficina en el qual, a més, va establir amb 38 sets seguits guanyats el rècord sobre terra, desempatant amb els 36 del retirat romanès Illie Nastase (1973). L’eliminació de Djokovic no va ser l’únic sotrac. El matí va arrencar amb la confirmació de la sospita. El coreà Hyeon Chung (9), que dimarts s’havia retirat del quadre de dobles, va anunciar que tampoc jugaria els individuals per una lesió. El seu lloc el va ocupar el lucky loser –perdedor afortunat– Pablo Andújar (153è), finalista el 2015 que es va quedar a les portes del quadre en el darrer partit de la prèvia quan va perdre amb el nord-americà Bjorn Fratangelo (106è). Ahir va tenir la curiosa revàlida contra el mateix jugador i el va derrotar: 6-4 i 6-3. El primer partit de la pista 1 també va tenir com a desenllaç la retirada del japonès Kei Nishikori (14) quan perdia per 6-3 després de 46 minuts davant de Guillermo García López, el rival avui de Nadal. El finalista de Montecarlo es va ressentir de la seva maleïda lesió al canell. Campió el 2014 i el 2015 i finalista el 2016, havia encaixat la darrera eliminació a Barcelona el 2013 quan va perdre, també en la pista 1, contra Albert Ramos en vuitens. El búlgar Grigor Dimitrov (2), campió de la copa Masters, no va badar i va superar amb suficiència el vell roquer francès de 33 anys Gilles Simon (70è), un extop-10 que viu la recta final de la seva carrera: 6-2 i 6-1.

ELS PROTAGONISTES

Em sap greu no haver complert les expectatives. No he jugat al meu nivell i es difícil gestionar aquest tipus de derrotes
Ell ha fallat una dreta i s’ha precipitat en una dreta paral·lela amb 40-15. Jo he mantingut la calma i he fet el ‘break’
No estic en el millor moment però estic content perquè he continuat lluitant després de perdre el primer set. He estat fort mentalment
He jugat pitjor que els últims partits, però ha estat un dia en què jugadors de nivell han caigut i ho accepto
Rafa Nadal
Espero tornar. He disfrutat molt. Aquí a la gent li agrada el tennis i hi ha molts nens. Hi ha cultura esportiva
Novak Djokovic
Tinc certs problemes en el canell. He perdut rànquing i ara és el moment de treballar molt dur
Albert Ramos

Homenatge a Toni Nadal

És la primera vegada que Toni Nadal no és el tècnic del seu nebot Rafa en el torneig després de fer un pas al costat. Per això, el RCT Barcelona li va retre ahir homenatge al final del partit que va guanyar el balear. El protocol va incloure un vídeo de grans moments de la carrera de Rafa, que van provocar l’emoció de Toni Nadal. Albert Agustí, president del club, i Albert Costa, director del torneig, li van lliurar una rèplica del trofeu Comte de Godó.

Ramos derrota Dutra-Silva

Albert Ramos (10) va derrotar el brasiler Rogerio Dutra-Silva per 3-6, 6-3 i 6-4 i juga avui els vuitens contra el grec de 19 anys Stefanos Tsitsipas, que va apallissar l’argentí Diego Schwartzman (7) per 6-2 i 6-1. Un trencament a favor en el novè joc del tercer parcial aixecant un 40-15 va permetre a Ramos sentenciar un partit costerut. El mataroní va tenir ofici i va tancar el partit en blanc i amb un ‘ace’ , arrencant els aplaudiments dels joves de l’escola del CT Mataró.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)