Més esport

El boicot a Kosova passa factura

Política esportiva. Galícia es queda sense un campionat d’Europa júnior i sub-23 perquè el govern espanyol no vol deixar-hi participar els aixecadors d’aquest país

La federació europea d’halterofília ha confirmat que el campionat d’Europa júnior i sub-23 que s’havia de disputar a la Corunya es farà finalment a Polònia a causa de la incertesa política que provoca el fet que els atletes de Kosova fossin boicotejats pel govern espanyol, que no reconeix la independència del país. El Comitè Olímpic Internacional (COI) ja va haver d’intervenir per evitar que els atletes de Kosova quedessin fora dels Jocs Mediterranis de Tarragona pels problemes que posava el Ministeri de l’Interior per concedir els visats.

El president de la Federació Europea d’Halterofília, l’italià Antonio Urso, va enviar una carta als ministres Alfonso Dastis i Íñigo Méndez de Vigo en la qual els donava tres setmanes per confirmar si els aixecadors de Kosova podrien participar en el campionat. El valencià Emilio Estarlik, vicepresident de la federació europea, va confirmar que els ministres no havien ni tan sols contestat a la petició d’Urso.

El govern espanyol va admetre que havia rebut la carta i que no hi va respondre perquè considerava que quan la Corunya va ser designada seu de la competició ja es donava per descomptat que no hi podrien participar ni esportistes de Kosova ni tampoc de Gibraltar. “És com si un esportista volgués competir amb la federació catalana”, hi va afegir un portaveu del CSD, en declaracions recollides pel diari El País.

La decisió de traslladar el campionat es va prendre la setmana passada davant la indignació de la federació gallega, la responsable de l’esdeveniment, i sobretot d’Estarlik: “Com a espanyol he sentit vergonya aliena.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)